• 06.09.24, 06:00

Paevälja talu pererahvas on eeskujuks teistele

Augusti keskel avatud Paevälja uus farmihoone on sektoris üsna erandlik ja väärib tunnustust, ütles Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.
Paevälja talu kolm põlvkonda uue farmihoone avamisel. Vasakult Teele Eskor, Priit Eskor ja Tiit Eskor.
  • Paevälja talu kolm põlvkonda uue farmihoone avamisel. Vasakult Teele Eskor, Priit Eskor ja Tiit Eskor. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja/Scanpix
„Siin kohtuvad traditsiooniline talupidamise vorm kaasaegse loomade heaolu arvestava farmihoonega. Jääb üle vaid imetleda põlvkondade koostööd loomade kasvatamisel ja piima tootmisel, samuti ka seda, et pärast tulekahju otsustati farm uuesti üles ehitada,“ kiitis Bulitko.
Paevälja talu uus farmihoone.
  • Paevälja talu uus farmihoone. Foto: Heleriin Karask
Eesti Maaülikooli veterinaariat õppiva noorperenaise Teele Eskori sõnul oli farmihoone ülesehitus, pärast traagilist 2022. aasta põlengut, nende talu vaates kõige tulusam viis kuhu panustada. „Kui varem oli meil kõiki tegevusi võrdselt, siis nüüd paneme põhitegevuse piima tootmisele aga kõike muud saab väiksemas mahus edasi teha. Vaadates meie maa ressurssi, siis on piimatootmine meile kõige mõttekam tegevus,“ kinnitas Teele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele