• 11.09.24, 16:55

Vinni-Pajusti Gümnaasium võõrustab külalisi Saksamaalt

9. septembril tuli Vinni-Pajusti Gümnaasiumi perele külla külalisdelegatsioon kauaaegsest sõpruskoolist Plöni linna Lossigümnaasiumist.
Külalistega Sagadi mõisas.
  • Külalistega Sagadi mõisas. Foto: Erakogu
Aastakümnetetagune iga-aastane õpilasvahetus sai küll koroona-ajal küll tagasilöögi, aga viimase paari aasta jooksul on sidemed taastatud ja nüüd käiakse taas kordamööda üksteisel külas. Kui kevadel käis VPG delegatsioon Saksamaal, siis nüüd oli käes sakslaste kord.
Nädala jagu Eestimaal viibimist on täis erinevaid tegevusi. “Esmalt käisid sakslased meie kooli tundides, seejärel tutvuti Sagadi lossi ja sealsete vaatamisväärsustega, nädala jooksul käiakse koolitundides, tutvutakse erinevate Eesti huvitavate paikadega, nagu Sagadi mõis, Viru raba, Narva Kreenholm jne. Muu hulgas kasutasime võimalust sõita RC-autodega Rakveres asuval ilmselt maailma kõige uuemal ja kvaliteetsemal täismõõtmeis ringrajal. Omavahel tutvuti lähemalt ühisel grilliõhtul õpetaja Tiit Transtoki Lapikojas.
Kümme saksa õpilast ja kaks õpetajat - professor Detlev Kraack ja Lydia Johanna Rudow - kes juba aastaid saksa poolt õpilasvahetust hinges hoidnud, majutuvad õpilaste ja õpetajate peredes. Lisaks ühistele ettevõtmistele erinevates Eesti paikades jääb vastuvõtvatel peredel aega ka individuaalsete tegevuste jaoks. Nii saksa õpetajad kui ka vastuvõtjad usuvad, et sellised suhted pole pelgalt keeleõppe seisukohalt olulised, vaid aitavad avardada silmaringi ja mõista laiemalt inimsuhete võlu ja valu.
VPG-poolse vastuvõtu üks korraldaja, õpetaja Andrus Veinbergi sõnul on sellisest õpilasvahetusest kohati rohkemgi kasu kui „kellast- kellani" klassitunnist, sest läbi ühistegevuse õpitakse tundma elu erinevaid tahke.
Jääb üle loota, et Vinni- Pajusti Gümnaasiumi ja Plöni Lossigümnaasiumi vahelised sidemed vaatamata keerulistele majandusoludele ikkagi tugevnevad ja koostöö jätkub. Tulevasel kevadel loodame taas sakslastele külla minna.

Seotud lood

Arvamused
  • 29.10.23, 10:26
Võrno põhjendas lahkumiskõnes korvpallikooli toetamist
Sain paar päeva tagasi teada, et on jäänud selgitamata Reinar Halliku korvpallikooli fenomen, miks üks klubi või kool saab vallalt 110 000 aastas. Selgitan kõigile, ütles neljapäeval Vinni vallavolikogu istungil lahkumisest teatanud kõnes vallavanem Rauno Võrno.
Uudised
  • 04.09.24, 16:18
Reinar Halliku korvpallikool sihib taas meistriliigat
Reinar Halliku Korvpallikooli (RHKK) laienemine pealinna ei muuda kooli omaniku ja treeneri põhilisi sihte, mille nimel püüeldakse.
Arvamused
  • 13.08.24, 16:33
Vinnikad pakkusid Tallinna lauluväljakul jäätise kõrvale seepi
Pühapäeval Tallinna lauluväljakul toimunud jäätisepeo seebikarallil osales 10 Virumaa ekipaaži, kirjutab Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpetaja Mart Pitsner.
Uudised
  • 27.03.24, 14:49
VPG õpilased sõid Hamburgis hamburgerit
Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpilased külastasid sel kuul sõpruskooli Saksamaal Plönis. Reisist tegi ülevaate kooli meediaringi õpilane Karoliine Ljubimova.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele