• 23.10.24, 18:35

Triin Varek: muusikamaja nimevahetusega austati maestro soovi

Rakvere linnapea Triin Varek vastas kolmapäevasel linnavolikogu istungil linnavolikogu liikmete Andres Jaadla, Velvo Väli, Laila Taluniku, Rainer Miltopi ja Liivika Tominga arupärimisele seoses Arvo Pärdi muusikamaja nime muutmisega.
Triin Varek arupärimisele vastamas.
  • Triin Varek arupärimisele vastamas. Foto: Andres Pulver
Vahendame linnapea vastuse arupärijatele koos küsimustega.
Meie allakirjutanud linnavolikogu liikmed kuulsime hämmelduse ja üllatusega 11. septembril 2024. uudisest, et Arvo Pärdi Muusikamaja on toimunud nimevahetus. Riiklikult tähtsa kultuuriobjekti – Arvo Pärdi Muusikamaja planeeritavast nimevahetuses ei ole olnud teavitatud linnavolikogu, linnavolikogu komisjone , kultuuriministeeriumi, Riigikogu, ega laiemat avalikkust.
Soovin algselt juhtida tähelepanu sellele, et elu tingib teinekord olukorrad, kus tuleb teha muudatusi ning uusi otsuseid. Jah, põhjused on erinevad, aga pigem siiski tulevikku vaatavad ning sooviga muuta mingit olukorda paremaks, selgemaks, kindlasti mitte halvemaks. Infoväljad on ka erinevad ja teatud otsuste korral ei saa kuidagi neid varem kommunikeerida.
Muusikamaja hoonele nime Ukuaru otsuse osas võtsime kuulda nõu kommunikatsioonieksperdilt.
Ja antud teemat ei saanud avalikkuse ette tuua ka enne kui Arvo Pärt on andnud oma vastuse nime osas. Kindlasti ei ole tegemist millegi vastutustundetuga, vaid vastupidi – püüdsime seda teemat lahendada suurema kärata ja soliidselt, arvestades maestro enda tagasihoidlikkust.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele