• 06.09.22, 10:46

Varek: ajakirjanikud ei järginud koolide toitlustamist kajastades head ajakirjandustava

Lääne-Virumaa uudiste portaalist leitav artikkel koolitoidu teemal jätab mulje, et linnavalitsuse süül pidid lapsed esimesel koolipäeval moonakotiga kooli minema, sest hankega hilineti.
Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul saavad koolide lapsed juba tänasest sooja toitu ning toitlustamisega seotud probleemi kajastamisel ei järginud Lääne-Virumaa Uudised ja Virumaa Teataja head ajakirjandustava.
  • Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul saavad koolide lapsed juba tänasest sooja toitu ning toitlustamisega seotud probleemi kajastamisel ei järginud Lääne-Virumaa Uudised ja Virumaa Teataja head ajakirjandustava. Foto: Tiit Blaat/Scanpix/Ekspress Meedia
Kahjuks ei ole pöördutud kommentaaride saamiseks aga linnavalitsuse poole, mis oleks olulist teemat käsitledes ka ajakirjanduslik hea tava.
Koolitoidu hankega tegelesid erinevad spetsialistid ja kuid, et anda parim sisend ning et saavutada parim tulemus laste jaoks. Mistõttu ei olnud olulisimaks kriteeriumiks hankes näiteks odavaim hind.
Tõrge koolide toitlustamise alguses tekkis kuna hanketulemused vaidlustati teise pakkuja poolt, mis jättis riigihanke tulemuste kinnitamisel 7 päeva enne kooli algust hanke võitjale, Baltic Restaurants Estoniale liiga vähe aega vajaliku dokumentatsiooni esitamiseks, tegevusloa saamiseks Rakvere koolides toitlustuse pakkumiseks.
Head ajakirjanikud, tunneme rõõmu heast koostööst, kus on ka võimalik olulisi faktitäpsustisi ka linna poolt anda.
Tunnustan abilinnapead ja spetsialiste, kes Rakvere koolide toitlustuse hankega tegeledes oma parima andsid ning jään lootma heale koostööle Baltic Restaurants Estoniaga. Loomulikult ootan kõige enam head tagasisidet rõõmsatest, koolitoiduga rahuloelevatest lastest.

Seotud lood

Uudised
  • 05.09.22, 19:41
Rakvere koolide söögiprobleem laheneb
Esmaspäeval kontrollis põllumajandus- ja toiduameti töötaja Rakvere koolisööklad ning need vastavad nõuetele, mis tähendab, et koolid saavad hakata pakkuma õpilastele juba teisipäevast sooja toitu.
Uudised
  • 02.09.22, 15:19
Rakvere koolides tekkis tõrge laste toitlustamisega
Esmaspäevast Rakvere koolilapsed veel sooja toitu ei saa, lõunaks pakutakse toidupakke, mis sisaldavad müslibatooni, joogijogurtit ja õuna.
Uudised
  • 24.08.22, 15:42
Koolide toitlustaja valikul sai kvaliteet tähtsamaks hinnast
Augustis lõppenud riigihanke tulemusena hakkab järgmise kahe õppeaasta jooksul Rakvere linna munitsipaalkoolides toitlustamisteenust pakkuma Baltic Restaurants Estonia AS.
Uudised
  • 31.08.22, 06:00
Millistes koolides vahetus õpetajaid enim?
Kuigi läbi aegade on koolirahvast kadestatud pika suvepuhkuse pärast, ei ole suve jooksul koolid sugugi varjusurmas olnud. Uurime, mis muudatused maakonna koolides kahe õppeaasta vahel aset on leidnud, kui palju vahetus õpetajaid ja kuidas tarkusepäevale vastu minnakse.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele