• 26.06.24, 11:22

Brüsseli konditsioneeritud kontorites läheb tõeliselt kuumaks

Sel nädalal jääb Eesti jaoks rahvusvahelisel areenil tähtsamaks sündmuseks Euroopa Ülemkogu, kus võetakse uuesti arutluse alla Euroopa Liidu tippjuhtide ametikohad.
Hollandi-Prantsuse mäng lõppes nulliringiga, Euroopas on liberaalidel tulnud aga kaotus võtta nii Hollandis kui Prantsusmaal.
  • Hollandi-Prantsuse mäng lõppes nulliringiga, Euroopas on liberaalidel tulnud aga kaotus võtta nii Hollandis kui Prantsusmaal. Foto: SIPA/Scanpix
Ohtlik kuumalaine ähvardab vallutada Euroopa ning Lähis-Idas ähvardab lahvatada uus sõda, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Kristjan Pruul selle nädala oluliste välisuudiste ülevaates “Globaalne briifing”.
Hapukurgihooaeg on surnud, elagu hapukurgihooaeg! Sellal kui miljonite eurooplaste silmad on naelutatud jalgpalli Euroopa meistrivõistluste ülekannetele ning veel rohkemad ootavad peatselt algavat puhkuseperioodi, kipub meil ja lähipiirkondades minema üha kuumemaks.
Ka sõna otseses mõttes – pärast seda, kui Meka tänavusel palverännakul Hadžil suri kuuma kätte (temperatuur kuni 51,8 °C) 1300 inimest, ähvardab kuumalaine järgmiseks Euroopa pealinnu. Kreeka metsad põlevad juba nädala jagu, Ateenas oodatakse 37-38 kraadi, Londonis-Pariisis-Berliinis 28–30 kraadi.
Väga tuliseks ähvardab minna Lähis-Idas, varsti 9 kuud okupeeritud Gaza linnu halastamatult pommitanud Iisraelil on edu mõttes kodustele vähe ette näidata, nüüd räägitakse päris avasõnu nii Tel Avivis kui Liibanoni šiiitide Hezbollah’ peakontoris täiemahulisest sõjalisest operatsioonist Iisraeli põhjapiiril. Ameerika Ühendriigid sõda ei taha, aga ei tee ka midagi selle peatamiseks.
“Globaalne briifing” on Äripäeva välisuudiste uudiskiri, mida saab endale tasuta postkasti tellida siit: www.aripaev.ee/uudiskirjad
Hoolikalt konditsioneeritud keskkonnaga Brüsseli kontorites keskendutakse seevastu Ursula von der Leyeni järeltulija leidmisele (eelistatavalt Ursula von der Leyeni enda isikus) ning Ukraina presidendi Zelenskõi abistamisele ja Euroopasse kutsumisele nii otseses kui kaudses mõttes.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele