• 27.06.24, 12:55

Raivo Vare: Putin loodab Trumpile ja veel 11 nopet praegusest olukorrast

Venemaa hübriidrünnakud välismaal, sealhulgas Balti riikides, on reaalne oht ning ukrainlased olid üksvahe vaid kahe kuu kaugusel sõjalisest kollapsist, Putin loodab aga Trumpi tagasivalimisele, kirjutab vaatleja Raivo Vare Äripäevas ilmuvas sõjablogi 37. sissekandes.
“USA positsioon seoses Ukrainas toimuva sõjaga võib Trumpi tõttu muutuda. Too on seda ka korduvalt ja avalikult lubanud. Seda eurooplased kardavad. Seda enam, et oma arust diilitegemise geeniuse esimeseks valikuks võib suure tõenäosusega osutuda just Putin. Too aga Trumpi võitu valimistel ootabki,” kirjutab Raivo Vare. Foto pärineb 2019. aastal Osakas peetud G20 tippkohtumiselt.
  • “USA positsioon seoses Ukrainas toimuva sõjaga võib Trumpi tõttu muutuda. Too on seda ka korduvalt ja avalikult lubanud. Seda eurooplased kardavad. Seda enam, et oma arust diilitegemise geeniuse esimeseks valikuks võib suure tõenäosusega osutuda just Putin. Too aga Trumpi võitu valimistel ootabki,” kirjutab Raivo Vare. Foto pärineb 2019. aastal Osakas peetud G20 tippkohtumiselt. Foto: AP/Scanpix
Loe lisaks
“Sõna “laskemoon” manab kõigepealt silme ette vajaduse käsirelvade padrunite järele, kuid miljardite taga on palju põhimõttelisem valikukoht: Eesti kas sunnib end rünnaku korral sõdima omaenda pinnal või ta suunab põhilise sõjategevuse Venemaale,“ kirjutab Äripäeva ajakirjanik Indrek Lepik.
  • 20.06.24, 06:00
Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Suur suvi on peale tulnud ja soodustab lõbusaid puhkusemeeleolusid. Maailm selleks aga põhjust ei anna. Ukraina sõja jätkumine seab ühe enam üles küsimusi, mis panevad paljusid muretsema. Toon tosinkond nopet viimase aja infovoogudest, sh isiklikest jutuajamistest poliitika- ja sõjatarkadega.
Nope 1: Trumpi faktorit kardetakse
Maailmas ja eriti Euroopas tugevneb usk, et Donald Trump võibki tulla novembrikuistel USA valimistel taas võimule. Seepärast tuleb selleks ka valmistuda. Muide, isegi Hollandi peaministri Mark Rutte saamine NATO peasekretäriks on otseselt ajendatud usust tema võimesse saada hakkama Trumpi NATO-sallimatusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele