Eelistada tuleks madalama soola- ehk naatriumisisaldusega toiduaineid. Eriti soolased toidud võivad põhjustada vererõhu tõusu: soola tarbimisel hoiab inimese keha kinni rohkem vedelikku, mis suurendab vere mahtu ja seega ka vererõhku. Tähelepanelik tuleks olla vähendatud rasvasisaldusega toitudega – tihtipeale sisaldavad need hoopis rohkem soola või suhkrut. Valmistoidu tarbimisel tuleks alati tutvuda selle koostisega. Maksimaalne lubatud soola kogus on 2,3 g päevas.
Maitsetaimed, köögi- ja puuviljad
Soola tarbimist aitavad vähendada ürtide ja maitsetaimede kasutamine toidu maitsestamisel. Vähendades väljas einestamist ning valmistades toitu ise, saate kontrollida valmistamisprotsessi. Naatriumi tarbimist saab vähendada süües rohkem kaaliumi-, kaltsiumi- ja magneesiumirikkaid toite. Siia gruppi kuuluvad juust ja naturaalne jogurt, banaanid, aprikoosid, mandlid, avokaado, tsitruselised, spinat, rohelised leht- ja köögiviljad.
DASH dieet sisaldab peamiselt köögi- ja puuvilju, marju, kaunvilju, pähkleid, seemneid, täisteratooteid, nagu täisterapasta, pruun riis ja kaerahelbed. Loomsetest toiduainetest sobivad ilma nahata linnuliha, muna, naturaalne mait¬sestamata jogurt ja kodujuust. Lihale tuleks eelistada kala. Kala on suurepärane oomega-3 allikas. Kindlasti ei tohiks liialdada kogustega. Portsjonite arv sõltub konkreetse inimese päevasest kalorivajadusest.