• 11.05.24, 23:55

Kogemusnõustaja pilguga: 6 müüti depressioonist + isiklik perspektiiv

Kõik me oleme kuulnud depressioonist, aga ega me enne, kui seda omal nahal kogeme, täpselt aru saagi, mida see täpselt tähendab. Vaimse tervise kogemusnõustaja Silver Kleimann-Leimann toob ära kuus eksiarvamust depressioonist, lisades enda vaatenurga.
Depressioonis inimese jaoks võib isegi voodist püsti tõusmine nõuda meeletult energiat, nagu oleks see maratoni jooksmine. Kui jõuvarud on kasinad, võiks ennast tunnustada aga ka kõige väiksema pingutuse eest.
  • Depressioonis inimese jaoks võib isegi voodist püsti tõusmine nõuda meeletult energiat, nagu oleks see maratoni jooksmine. Kui jõuvarud on kasinad, võiks ennast tunnustada aga ka kõige väiksema pingutuse eest. Foto: Shutterstock
Depressioon oli kunagi minu jaoks pelgalt sõnakõlks. Levis igasuguseid kirjeldusi selle tunde kohta: oled lihtsalt kogu aeg kurb, jõuetu, elu näib olevat mustvalge. Ma ei osanud nende seletustega samastuda, need tundusid kaugena, samas ka pealiskaudsed. Lähedaste seas seas polnud keegi seda omal nahal tunda saanud – või siis oldi, kuid lihtsalt tehti head nägu ja kannatati ära. Kõik muidugi muutus siis, kui ma ise diagnoosi sain.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele