• 31.07.24, 13:43

Investor Toomase tugitala lõi kõikuma

Minu portfelli tugitala Microsofti aktsia reageeris arvutusvea suurusele mahajäämusele majandustulemustes sedavõrd valuliselt, et paneb mind otsima turvavööd, mida kinnitada – ilmselt ootab ees väga hüplik sõit, kirjutab investor Toomas.
Microsoft ületas küll oma tulemustega laias pildis analüütikute ootusi, kuid jäi pilveäri segmendis ülivähe alla. Sellele järgnenud aktsia langus näitab Äripäeva investor Toomase meelest liiga kõrgele kruvitud ootusi.
  • Microsoft ületas küll oma tulemustega laias pildis analüütikute ootusi, kuid jäi pilveäri segmendis ülivähe alla. Sellele järgnenud aktsia langus näitab Äripäeva investor Toomase meelest liiga kõrgele kruvitud ootusi. Foto: Shutterstock
Loe lisaks
Investor Toomas koos oma meeskonnaga ehk Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanikud Kaspar Allik (vasakult), Juhan Lang, Anu Lill ja Jaan Martin Raik.
  • 16.05.21, 14:03
Tere virulane, rõõm tutvuda!
Kevadel avaldas Microsoft oma tänavuse finantsaasta kolmanda kvartali tulemused – hiiglase majandusaastad algavad ja lõpevad suvel – ning rõõmustas mind, tehes analüütikute ootustele tuule alla. Üllatada positiivselt majandustulemustega – see Microsoftil üldiselt juba tava, seda oodatakse ja sätitaksegi oma ootusi vastavalt, kuid ettevõte on leidnud iga kord võimaluse ka sätitud ootustest veel parem resultaat kohale tuua.
Nii läks ka eile õhtul, kui Microsoft avaldas oma finantsaasta lõpetanud kvartali tulemused. Analüütikud prognoosisid 64,5 miljardi dollarist käivet, Microsoft saavutas 64,7miljardise. Analüütikud prognoosisid 2,94 dollarit kasumit aktsia kohta, Microsoft saavutas 2,95 dollarit. Mõlemas kohas ületas Microsoft analüütikute seatud lati juuksekarva võrra, arvutusvea jagu, kuid ikkagi ületas.
Iga väike viga toob suure karistuse
Microsofti aktsia aga kukkus järelturul, odavnedes vahepeal isegi kuni 7 protsenti. Täna eelturul on parasjagu neid ridu kirjutades miinus väiksem, kuid siiski miinus. Ühtäkki ei meeldi analüütikute prognooside seljatamine enam aktsiaturule. Milles siis asi: kas ületus oli liiga napp?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele