• 03.08.24, 08:31

Ootan Enefit Greenilt priskemat dividendi

Enefit Green suutis küll võrreldes eelmise aastaga kasuminumbrit suurendada, kuid olukord, mis vaatab vastu pärast ühekordsete tulude ning tulumaksuefekti maha lahutamist, paneb mind muretsema, kirjutab sarnaselt paljude eestlastega energiafirma aktsiatesse investeerinud Investor Toomas.
Äripäeva investor Toomas loodab, et mahtu kasvatades jõuab Enefit Greeni dividend peagi tagasi ka kunagiste hiilgeaegade tasemele.
  • Äripäeva investor Toomas loodab, et mahtu kasvatades jõuab Enefit Greeni dividend peagi tagasi ka kunagiste hiilgeaegade tasemele. Foto: Andras Kralla
Loe lisaks
Investor Toomas koos oma meeskonnaga ehk Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanikud Kaspar Allik (vasakult), Juhan Lang, Anu Lill ja Jaan Martin Raik.
  • 16.05.21, 14:03
Tere virulane, rõõm tutvuda!
Värsketest tulemustest selgub, et Enefit Green on poole aastaga teeninud 37,39 miljonit eurot puhaskasumit ning arvestades, et sügis- ja talvehooaeg on tuulisemad ning nõudlus elektri järele suurem, ei imestaks ma üldse, kui aasta lõpuks kirjutaks roheettevõte oma puhaskasumi reale 90 miljonit eurot. Kui juba kasumist räägin, olgu mainitud ka müügitulu – teises kvartalis, aga ka esimesel poolaastal teeniti neid mullusega võrreldes vähem.
Jah, kaks aastat tagasi olid erakordselt kõrged energiahinnad, kuid investorid harjutati siis kõrgete kasumitega ära, praegu huvitab mind aga eelkõige, millal neid jälle näen. Ja ei, ma ei oota kasumi taastumist läbi kõrgete energiahindade, vaid pigem jälgin huviga, mil minu investeering suudab nii palju elektrit toota, et mahu pealt nähtud hiilgus kasumireal taastada. Sõltub sellest ju ka minu dividend.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele