• 09.08.24, 13:30

Ajakirjanikud: maksuplaanidest paistab bardakk, Hanschmidt pürib Buffettiks

00:00
  • Dmitri FefilovDmitri Fefilov
  • Laura Saks
  • Neeme KorvNeeme Korv
Ajakirjanikud: maksuplaanidest paistab bardakk, Hanschmidt pürib Buffettiks

Uue peaministriga valitsus saadab ühelt poolt sõnumi, et tahab tegutseda ja neil on plaan olemas, ent plaanide detailidesse minnes ei paista neile endilegi asjad selged olevat, rääkisid ajakirjanikud Äripäeva raadio saates “Äripäev eetris”.

“Öeldakse: me teeme nii. Pärast selgub, et ikkagi nii ei tule välja. Olukorda maksudega võib juba nimetada bardakiks,” ütles Dmitri Fefilov. Ajakirjaniku hinnangul on ootamatu, et Reformierakond ühel enda loodud süsteemil niiviisi laiali vajuda laseb.

“Paneb üllatuma, et nii-öelda väga tugev rahandusminister Jürgen Ligi pole selles osas ka selgemate sõnumitega välja tulnud,” tõdes Laura Saks, meenutades ka maksueksperti Ranno Tingast, kelle väitel ei pruugi asjad üldse soovitud moel tehtavad olla. 

Neeme Korv lisas, et minister Ligi sõnutsi võib riik valitsuskoalitsiooni tähenduses otsustada ja ka ümber otsustada, seega pole tegelikult midagi kivisse raiutud.

Saates tuli juttu ka kliimaseaduse eelnõu esmasest vastuvõtust ühiskonnas ja ettevõtjate seas, USA majandusest ning maailma börse tabanud vapustusest, samuti bigpankur Parvel Pruunsilla ja endise Tartu abilinnapea Priit Humala kohtuprotsessist.

Selgusid ka tavapärased nädala kaotaja ja võitja. Loorberipärja pälvis eduka Tallinki-diili teinud Infortar eesotsas Ain Hanschmidtiga, kelle lükked kodubörsil meenutavad vägisi maailma suurkujusid.

Stuudios olid Laura Saks, Dmitri Fefilov ja saatejuht Neeme Korv.

----------------

Pildil vasakult: ajakirjanikud Dmitri Fefilov, Laura Saks, Neeme Korv.
Fotograaf: Liis Treimann/Andras Kralla

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele