• 09.08.24, 16:47

Kokkuvõte nädalast: maksuplaanidest paistab bardakk

Uue peaministriga valitsus saadab ühelt poolt sõnumi, et tahab tegutseda ja plaan on olemas, ent plaanide detailidesse minnes ei paista olevat asjad neile endilegi selged, rääkisid ajakirjanikud Äripäeva raadio arvamussaates “Äripäev eetris”.
Ajakirjanikud Dmitri Fefilov, Laura Saks, Neeme Korv.
  • Ajakirjanikud Dmitri Fefilov, Laura Saks, Neeme Korv. Foto: Liis Treimann, Andras Kralla
“Öeldakse: me teeme nii. Pärast selgub, et ei tule ikkagi nii välja. Olukorda maksudega võib juba nimetada bardakiks,” ütles Dmitri Fefilov. Ajakirjaniku hinnangul on ootamatu, et reformierakond laseb ühel enda loodud süsteemil niiviisi laiali vajuda.
“Paneb üllatuma, et nii-öelda väga tugev rahandusminister Jürgen Ligi pole selles osas ka selgemate sõnumitega välja tulnud,” tõdes Laura Saks, meenutades ka maksueksperti Ranno Tingast, kelle väitel ei pruugi asjad soovitud moel üldse tehtavad olla.
Neeme Korv lisas, et minister Ligi sõnutsi võib riik valitsuskoalitsiooni tähenduses otsustada ja ka ümber otsustada, seega pole tegelikult midagi kivisse raiutud.
Saates tuli juttu ka kliimaseaduse eelnõu esmasest vastuvõtust ühiskonnas ja ettevõtjate seas, USA majandusest ning maailma börse tabanud vapustusest, samuti bigpankur Parvel Pruunsilla ja endise Tartu abilinnapea Priit Humala kohtuprotsessist.
Selgusid ka tavapärased nädala kaotaja ja võitja. Loorberipärja pälvis eduka Tallinki-diili teinud Infortar eesotsas Ain Hanschmidtiga, kelle lükked kodubörsil meenutavad vägisi maailma suurkujusid.
Stuudios olid ajakirjanikud Laura Saks, Dmitri Fefilov ja saatejuht Neeme Korv.
Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad saadet endale sobival ajal kuulata siit:

Seotud lood

Arvamused
  • 05.08.24, 17:08
Plaanitav maksutõus puudutab olulist osa töötajatest
Valitsuse hirm majanduse langusse rääkimise pärast on võrdlemisi õigustatud, sest valitsuse enda poliitika tüürib majanduskasvu nullimise poole, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Kristjan Pruul.
Arvamused
  • 02.08.24, 17:07
Hundimägi: oravad tõmbasid jälle maksumaksjale mütsi pähe
Pikas perspektiivis hakkavad uue valitsuse maksumuudatused ettevõtluse arengut pidurdama. Peletavad välisinvestoreid, kahandavad siseturul tegutsevate ettevõtjate investeerimisvõimet ning alandavad eksportööride konkurentsivõimet, ütles Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi Vikerraadio päevakommentaaris.
Arvamused
  • 09.08.24, 12:35
Ettevõtja: kliimaseadus sai häbiväärselt ambitsioonitu
Eesti majandus peab radikaalselt muutuma, ja muutubki
30 aastat tagasi oli aeg teha õigeid panuseid ning ka siis öeldi Eestis, et “ei saa”. Saab küll ja saab käsikäes kliimaseadusega, mis seab tunduvalt kõrgemad eesmärgid, kirjutab tehnoloogiaettevõtja, Eestimaa Looduse Fondi nõukogu esimees Jüri Kaljundi.
Arvamused
  • 01.08.24, 09:30
Raamatupidaja: Jürgen Ligi, seletage oma kolleegidele Lafferi kõverat!
Poliitikute seas napib ökonomiste ja matemaatikuid
Eesti uskumatud finantsprobleemid on eelkõige tingitud valitsuse kehvast juhtimisest, mis põhineb pigem soovidel kui võimetel, kirjutab raamatupidaja Jelena Kirs.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele