• 04.09.22, 11:05

Igal viiendal Eesti keskealisel mehel esineb seksuaalhäireid

Hiljuti läbi viidud Eesti meeste terviseuuring näitas, et kolmandik 40-49aastastest meestest polnud rahul oma seksuaaleluga. Seemnepurske- ja erektsioonihäireid esines igal viiendal ning seksuaalse huvi langus igal seitsmendal mehel.
Meestearst Margus Punabi sõnul algab meeste erektsioonivõime langustrend 40. eluaastates, mil realiseeruvad vanuse ja eluviisiga seotud muutused veresoontes ja hormoonides.
  • Meestearst Margus Punabi sõnul algab meeste erektsioonivõime langustrend 40. eluaastates, mil realiseeruvad vanuse ja eluviisiga seotud muutused veresoontes ja hormoonides. Foto: Väinu Rozental
Enda seksuaaleluga olid rahulolematud kolm meest kümnest. Kusjuures 60 protsendil juhtudest oli rahulolematus seotud seksuaalhäiretega, ülejäänutel peamiselt partneri puudumise või suhte kvaliteediga. Seksuaalse huvi langust esines igal seitsmendal mehel ja ligi kümnendik uuringus osalenutest polnud enda sõnul enam seksuaalselt aktiivsed. Lõplikult olid seksuaalelust loobunud siiski vähesed mehed, vahendab uuringut Meditsiiniuudised.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele