• 02.03.23, 14:46

Rakvere linn otsib uusi kultuuri- ja spordiüritusi

Rakvere linn soovib mitmekesistada ja soodustada uute sündmuste korraldamist Rakvere linnas ja korraldab nende leidmiseks projektikonkursi.
Rakvere keskaja päevad sai alguse tänu eelmisele uute sündmuste leidmise projektikonkursile.
  • Rakvere keskaja päevad sai alguse tänu eelmisele uute sündmuste leidmise projektikonkursile. Foto: Tiiu Heinsoo
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee sõnul on projektikonkursi eesmärgiks soodustada Rakvere linnas uuenduslike ja avalikkusele suunatud kultuuri- ja spordiürituste korraldamist.
„Rakveres valmis 2020. aastal Vallimäe vabaõhukeskus, kus on kaasaegsed võimalused ürituste korraldamiseks, samuti on linnas kaasaegsete tingimustega spordihooned ja -rajatised. Soovime uute sündmuste läbi tutvustada Rakveret kui atraktiivset sihtkohta, siinseid võimalusi ja ning samas pakkuda linna ja piirkonna rahvale midagi uut, millest võiks välja kujuneda ka igal aastal toimuv sündmus,“ selgitas Kaljuvee.
Konkursi tingimuste kohaselt aitab projekt oma turundustegevusega kaasa Rakvere tuntuse suurenemisele; üritusel osalevate isikute/ kasusaajate arv on vähemalt 1000; projekti raames korraldatavat üritust ei ole varasemalt korraldatud Rakvere linnas ja see viiakse ellu 2023. aasta jooksul.
Taotluse esitamise tähtaeg on 31. märts 2023. Üks taotleja võib esitada mitu taotlust, kui iga taotlus on erineva projekti kohta. Taotlus tuleb esitada elektrooniliselt Rakvere linna eelarvest toetuste taotlemise ja menetlemise infosüsteemi Spoku kaudu.
Eraldatava toetuse ülemmäär 10 000 eurot ühe taotluse kohta.
Taotlusi hindab Rakvere linnavalitsuse poolt moodustatud hindamiskomisjon 15 päeva jooksul pärast taotluste esitamise tähtaja möödumist. Taotluses hinnatakse projekti sisu selgust, projekti elluviijate võimekust, meediaplaani asjakohasust, kogueelarve realistlikkust ja plaane riskide maandamiseks, ja korraldatava ürituse uudsust Rakvere linnas.
Enne taotluse esitamist tutvu kindlasti konkursi tingimustega.
Esmakordselt korraldas Rakvere linnavalitsus taolise projektikonkursi 2021. aastal. Toona said toetuse mitmed uudsed ja omanäolised üritused, mis on rikastanud Rakvere kultuurielu: toimus suurejooneline kontsertetendus „Kristjan Järvi Pühitsus“ Vallimäe vabaõhukeskuses ning said alguse Funkfest ja Rakvere keskaja päevad.

Seotud lood

Uudised
  • 26.07.22, 05:01
Keskaja päevad toovad kirikukino
Nädala lõpul toimuvad Rakveres teised keskaja päevad. Festivali eestvedaja Keio Soomelt Rakvere eragümnaasiumist rääkis, et tänavuseks kõige olulisemaks uuenduseks on kirikukino.
Uudised
  • 28.07.21, 13:22
Keskaja päevad toovad laada Pikale tänavale tagasi
Eesti vanades linnades, mille ajalugu ulatub aastasadade taha, on pea kõigis oma keskajaga seotud üritused. Rakveres pole aga siiani olnud, ehkki Virumaa pealinn kuulub Maarjamaa vanimate linnade hulka.
Uudised
  • 07.08.21, 15:18
Kristjan Järvi andis "Pühitsusele" energiat juurde
Dirigent Kristjan Järvi külastas täna Rakveret. Maailmakuulus helilooja käis Põhjakeskuses, et anda hoogu "Pühitsuse" piletite salamüügile. Tal oli aega nautida kreisilinna võluväge.
Uudised
  • 25.07.22, 13:43
Rakvere Funkfestil pidutses üle tuhande inimese
Teist korda toimunud Funkfesti peaesineja oli Islandi eurolaulik Dadi Freyr, ent lavalaudadele astusid ka kodumaised tipptegijad.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele