• 09.09.24, 06:00

Raido Parve - lasteaiast otse ülikooli

“Härra Parve, kui kaua te seda nalja siin teete?” küsis Raido Parvelt esimese ülikooliaasta sügisel üks õppejõud, kui Kadrina noormees ligi 40 neiu kõrval ainukese tugevama soo esindajana lasteaiaõpetajaks õppis.
Raido Parve - lasteaednik, õppejõud, näitleja.
  • Raido Parve - lasteaednik, õppejõud, näitleja. Foto: Marge Schwindt
“Esimesel kooliaastal saigi üsna palju nalja tehtud,” tunnistas Raido. “Olin 19 ja õppisin koos auditooriumitäie naistega, mida veel elult oodata!” meenutas ta naerdes. Esimese kursuse lõpus mõlgutas mees ka eriala vahetamise mõtteid, kuid vaatluspraktika teise kursuse alguses pani asjad paika. “Mulle tuli see väga kergelt – mängisin lastega, haakusin nendega hästi, mulle meeldis see, ja siis tuli mõte: selle eest võib ju ka palka saada!” sõnas Raido, kes tol hetkel mõistis, et tehtud valik oli õige. Iga järgmine praktika vaid kinnitas seda.
Koolile järgnes 17 aastat lasteaednikutööd – üheksa aastat õpetajana ja kaheksa aastat lasteaia direktorina. Et töö kõrvalt leidis Raido mahti teha ära ka magistrikraad, avanes peale Triinu lasteaiast koondamist uus uks ning alates sellest õppeaastast õpetab mees nooremlektorina Tartu ülikooli Narva kolledžis alushariduse pedagoogikat üliõpilastele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele