• 24.04.23, 13:26

Päästjatele pakuvad tööd kulupõlengud ja lõkked

Möödunud nädalavahetusel ei olnud Lääne-Virumaal ühtegi suuremat päästesündmust. Nädala sees ja ka üle-eelmisel nädalal pakkusid päästjatele aga palju tööd kulupõlengud ja kontrolli alt väljunud lõkked.
Kunda päästekomando kulupõlengut kustutamas.
  • Kunda päästekomando kulupõlengut kustutamas. Foto: Kunda päästekomando
Politseile laekus teateid vargustest ja ühel korral ei suutnud mees end talitseda ning lõi rusikaga naist.
Ülevaade kahe viimase nädala päästesündmustest ja politsei teadetest.
Esmaspäev, 10. aprill
Kell 15.00 käisid päästjad Tirbiku külas kustutamas 60 ruutmeetrisel alal põlenud kulu.
Teisipäev, 11. aprill
Kell 18.27 said päästjad väljakutse Rakverre Vabriku tänavale, kus mahajäetud tootmishoone ukse vahelt tuli suitsu. Kohapeal leiti hoones sees põlema pandud prahihunnik. Põleng kustutati.
Kolmapäev, 12 aprill
Kell 15.09 teatati häirekeskusele naabrite juures töötavast suitsuandurist. Väike-Maarjas Jaama tänaval oli jäänud peale elektrikatkestust pliidile toit, mis oli läinud kõrbema. Põlenguohtu ei olnud, toad tuulutati.
Kell 16.35 said päästjad väljakutse Uuemõisa külla, kus põllul oli traktori sädemest läinud põlema kulu. Kulupõleng likvideeriti kell 17.30. Põles ligikaudu 2,5 hektarit põldu.
Kell 18.11 teatati häirekeskusele eramaja põlengust Rakveres Tallinna maanteel. Päästjate saabumise ajaks olid leegid katuselt väljas, inimesed olid hoonest väljunud ja keegi kannatada ei saanud. Kustutustööd lõpetati kell 19.31. Põleng võis alguse saada elektripaigaldise rikkest. Hävines poole maja katus.
Kell 18.11 teatati Tamsalus Koidu tänaval trepikojas sinisest suitsust ja kärsahaisust. Suitsu põhjuseks oli ahju kütmisel liiga vara suletud ahju siiber. Korteris puudusid nii suitsu- kui ka vingugaasandur.
Neljapäev, 13 aprill
Kell 16.54 teatati kulupõlengust Aavere külas vana silohoidla juures. Päästjate saabumise ajaks oli põlengust teatanud juhuslikult mööda sõitnud päästja põlengu kustutanud. Vajangu vabatahtlikud päästjad kontrollisid ala üle.
Reede, 14. aprill
Kulupõleng Nurkse külas.
  • Kulupõleng Nurkse külas. Foto: Päästeamet
Kell 11.50 said päästjad väljakutse Nurkse külla, kus kulupõleng oli liikumas metsa suunas. Kokku kustutasid Rakvere ja Väike-Maarja päästjad UTVde abil 2,5 hektaril põlenud kulu.
Kell 15.51 teatati kulupõlengust garaažide juures Tapal Leina tänaval. Teatajate sõnul oli leek suur ja põleng levis edasi. Päästjad kustutasid 60 ruutmeetril põlenud kulu ja prahi ning tuld võtnud metallist garaažiboks kustutati kiiresti. Kustutustööd lõppesid kell 16.31.
Laupäev, 15. aprill
Tapal Spordi tänaval süütas suure leegiga põlenud lõke aiavärava ja ohustas kuuri.
  • Tapal Spordi tänaval süütas suure leegiga põlenud lõke aiavärava ja ohustas kuuri. Foto: Päästeamet
Kell 10.46 sõitsid päästjad Tapale Spordi tänavale, kus teataja sõnul põles lõke suure leegiga, sellest on süttinud ka aiavärav ja põleng ohustas kuuri. Päästjad kustutasid põlengu kella 11.15ks.
Kell 14.13 sõitsid päästjad Kallukse külla, kus järelevalve all olnud lõke oli käest läinud ja süüdanud kulu. Põleng levis tuule tõttu edasi. Päästjad kustutasid kokku 1 hektaril põlenud kulu kella 14.45ks.
Kallukse külas läks lõke käest ja süütas kulu.
  • Kallukse külas läks lõke käest ja süütas kulu. Foto: Päästeamet
Kell 14.53 teatas häirekeskusele raudtee dispetšer Mõedaka külas raudtee ääres põlevast kulust. Põlengu kustutamisele sõitsid välja Rakvere, Kunda ja Väike-Maarja päästjad. Kell 15.39 saadi tule levikule piir ja põleng likvideeriti kella 17.00ks. Kokku põles kulu ja võsa raudtee ääres 400 meetri ulatuses.
Kell 15.56 sõitsid päästjad Järsi külla, kus lõkkest oli süttinud kulu ja oli oht metsale. Kella 16.28ks oli tule levikule piir pandud. Kokku põles hinnanguliselt 1 hektar kulu. Samal ajal tuli teade ka suitsust samas külas metsa läheduses. Tegemist oli lõkkega. Päästjad tegid lõkketegijatele selgitustööd.
Pühapäev, 16. aprill
Kell 20.00 anti häirekeskusele teada, et Tapal Kivilo tänaval tuleb alumise korruse aknast ja ukse vahelt suitsu, korteris viibib inimene. Teatajal paluti majast lahkuda ja paluda seda teha ka teistel majaelanikel. Põlenguohtu siiski ei olnud, suitsu põhjuseks oli sisse ajav ahi, elanik aga magas. Korteris puudusid suitsu- ja vingugaasiandur. Päästjad viisid läbi kodunõustamise.
Kell 21.38 käisid päästjad Pajusti külas kustutamas järelevalveta lõket.
Esmaspäev, 17. aprill
Kell 15.22 sõitsid päästjad Pandivere külla, kus teatati mustast suitsust ja plastikuhaisust. Pliidi all põletati kummist esemeid, põlenguohtu ei olnud.
Kell 16.04 teatati kulupõlengust raudtee kõrval Alupere külas. Elektriliinide all põles nii kulu kui ka võsa ja tuli levis kiiresti edasi. Põleng lokaliseeriti kella 17.07ks ja kustutustööd lõpetati kell 21.44. Kustutustöödel osalesid Tapa, Väike-Maarja ja Aravete kutselised ning Tamsalu ja Vajangu vabatahtlikud päästjad.
Kell 16.11 sõitsid päästjad Kehala külla, kus elektritööde käigus oli liin maha kukkunud ja sellest süttinud kulu. Päästjad kustutasid 100 ruutmeetril põlenud maastiku kella 16.58ks.
Kell 16.29 said päästjad väljakutse Porkuni külla järve äärde. Kohapeal olnud inimesed kustutasid 160 ruutmeeril põlenud rohu ja pilliroo. Päästjad kontrollisid põlenguala üle.
Teisipäev, 18. aprill
Kaavere külas sai lõkkest alguse kulupõleng.
  • Kaavere külas sai lõkkest alguse kulupõleng. Foto: Päästeamet
Kell 14.04 sõitsid päästjad Kaavere külla, kus põles kulu kokku 400 ruutmeetril. Maastikupõleng sai alguse lõkkest.
Kell 16.03 käisid Kadrina vabatahtlikud päästjad kustutamas väikest kulupõlengust Kadrinas Tapa teel.
Kell 20.23 said päästjad väljakutse Rakverre Õli tänava tootmishoonesse, kus oli põlema läinud tööstuslik pesukuivati. Põleng toimus masina sees. Põleng kustus ise, päästjad kontrollisid masina üle.
Kolmapäev, 19. aprill
Kell 9.00 teatati kütmisel halvast tõmbest korstnas Haljalas Rakvere maantee majas. Elanikel paluti hoonest lahkuda. Päästjad leidsid korstnast linnupesa. Majaomanik lubas kohale kutsuda korstnapühkija.
Kell 15.01 teatati prügikastipõlengust Rakveres Kastani tänaval spordihoone juures. Päästjate saabumise ajaks oli suudetud põleng kustutada.
Kell 17.56 teatati mustast suitsust Rakkes Oru tänaval. Päästjate saabumise ajal põles lõke suure leegiga. Lõkkes põletati puidust prahti. Päästjad hindasid lõket liiga ohtlikuks ning kustutusvahendeid ebapiisavaks.
Rakkes prahi põletamiseks tehtud lõket hindasid päästjad liiga ohtlikuks.
  • Rakkes prahi põletamiseks tehtud lõket hindasid päästjad liiga ohtlikuks. Foto: Päästeamet
Neljapäev, 20. aprill
Kell 12.19 teatati Roela alevikus lõkkest alanud kulupõlengust. Roela vabatahtlikud päästjad kustutasid kululuudade ja pulberkustutiga ära 2000 ruutmeeril põlenud kulu hoides ära tule leviku hoonetele.
Kell 19.47 sõitsid päästjad Tapale Õuna tänavale, kus garaažide taga põles kulu. Päästjad kustutasid kululuudadega 200 ruutmeetril põlenud kulu.
Oluline teada
Lõke tuleb teha hoonetest eemale
Arvestada tuleb tuule suuna ja tugevusega
Lõkkeaseme ümbrus tuleb puhastada kuivast taimestikust ja piirata see võimalusel kivide või mullaga
Vajadusel lükka lõkke tegemine muule ajale.
Põlevat lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutuvahendid – näiteks käsikustutid, ämbrid veega või survestatud veevoolik.
Allikas: päästeamet
Vargused
Politsei on teatanud mitmest vargusest, näiteks 9. aprillil varastati Vao külas krossimootorratas ja tekitati nii kahju 2000 eurot.
11. aprillil varastati Letipea külas laost kuusepuitu, tekitatud kahju suurus on 200 eurot ning samal päeval varastasid mees ja naine Põhjakeskuses asuvast kauplusest 300 euro eest kaupa.
Nende kolme varguse toimepanijaid ei olnud eelmisel nädalal veel kindlaks tehtud.
17. aprillil varastati Kunda linna tanklas parkinud veoautost kütust ja tekitati kahju 380 eurot. Sarnane asi juhtus 21. aprillil ka Läsnal, kus samuti varastati veoautost kütust ja tekitati kahju 420 eurot.
Kehaline väärkohtlemine
14. aprillil lõi Ubja külas Silmu teel asuva kortermaja juures 35-aastane mees 40-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Seotud lood

Uudised
  • 21.04.23, 15:28
Sel nädalal Vinni vallas aset leidnud vandaalitsemistega tegeleb politsei
Vinni valla elanikke tabas sel nädalal ebameeldiv üllatus, kui selgus, et nii Roelas kui Vinnis on mitmel nimelisel pingil pühendusega plaadike küljest kruvitud. Samuti on laamendatud Roela mõisa juures. Asjaga tegeleb politsei.
Uudised
  • 17.04.23, 14:37
Vallimäe parklas õpiti päästma ennast ja teisi
Esmaspäeva hommikul käis melu Vallimäe parklas. Rakvere reaalkooli juubelinädala ürituste raames külastasid kooli lapsed töötube, mille olid püsti pannud politsei, päästeamet ja Punane Rist. Õppida sai Heimlichi võtet, enda päästmist jääaugust, sorteerida kotist välja keelatud ained ja pugeda päästja tööriietesse.
Uudised
  • 10.04.23, 11:17
Hooletu lõke süütas ehitussoojaku
Eelmisel nädalal aitasid päästjad sügavasse auku kukkunud koera ning lifti kinni jäänud lapsi. Lisaks kustutati mitu põlengut.
Uudised
  • 05.04.23, 12:44
Põlesid autod ja peteti raha
Eelmisel nädalal andsid päästjatele tööd põlenud autod, mis süttisid pühapäeval nii Kundas kui Kõrgemäel. Politsei sai aga teate pettusest Rakveres.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele