• 24.11.23, 11:37

Apteegiäris käib suur näitemäng: firmavabrikud, sulavad miljonid ja näpuviga, mis ütleb rohkem kui tuhat sõna

Äripäev töötas läbi paarsada Eesti apteekide majandusaasta aruannet ning leidis mustreid ja diile, mis lubavad väita: apteegiturul käib suur näitemäng.
Kuigi apteegireformi järel peaksid apteeke pidama ravimimüüjatest täiesti sõltumatud proviisorid, siis kriitikute hinnangul on enamus apteeke erinevate lepingute kaudu siiani ravimimüüjate kontrolli all.
  • Kuigi apteegireformi järel peaksid apteeke pidama ravimimüüjatest täiesti sõltumatud proviisorid, siis kriitikute hinnangul on enamus apteeke erinevate lepingute kaudu siiani ravimimüüjate kontrolli all. Foto: Tehisaru Midjourney
Südameapteegi, Benu, Euroapteegi ja Apotheka kaubamärkide taga võtavad end rivvi justkui kloonimismasinast välja hüpanud apteegid, mis peaksid olema proviisoritele kuuluvad iseseisvad ärid. Viimaste aastate majandusaruandeid luubiga lugedes tulevad ilmsiks paljuütlevad näpuvead ning miljoninõuded, mis mõni aasta hiljem kokku sulavad, kirjutab Äripäev.
Ka Äripäevaga rääkinud turuosaliste ja kriitikute sõnul sõltub suurem osa apteekide juhatajatest-omanikest endiselt ravimite hulgimüüjatest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele