• 16.05.24, 12:35

Lahkus vabadusvõitleja Ruuben Lambur

„Väga kurvad uudised. Igaviku teele läks paar päeva tagasi oma 99 sünnipäeva tähistanud vabadusvõitleja, endine metsavend, Rakvere valla aukodanik, Lääne-Virumaa kuldse vapimärgi kavaler ja minu hea tuttav ja kamraad Ruuben Lambur,“ kirjutas Sven Hõbemägi.
Ruuben Lambur.
  • Ruuben Lambur. Foto: Pamela Maran
„Tundsin Sind ligi 15 aastat ja ka viimati kohtusime ja arutasime maailma Eesti asju ca kuu aega tagasi kui tulid minu loodusteemalisele kohtumisele. Olid nagu ikka rõõmus ja positiivne. Puhka rahus hea Ruuben, oli suur au Sind tunda. Sügav kaastunne lähedastele. Eesti eest surmani,“ kirjutas Sven Hõbemägi järelhüüdes.
„“Maailma lõpus on kohvik, kus kunagi kohtume kõik” Ja usu Ruuben, me joome taas kohvi ja arutame erinevate teemade üle ja viskame nalja,“ lausus Hõbemägi.

Seotud lood

Uudised
  • 25.06.21, 16:41
96aastane metsavend Ruuben Lambur: noored on praegu täpselt samasugused nagu minu ajal
Võidupüha ja jaanipäeva tähistamine on Sõmerul elava Ruuben Lamburi jaoks kiire aeg. Tuli leida võimalus, kuidas jõuda nii maakaitsepäevale Väike-Maarjas kui ka istuda lähedastega väikese jaanitule äärde. Õnneks on neid, kellega koos olla ja rääkida, sest jutte ja tarkust mida teistega jagada, on Ruuben Lamburil palju.
Uudised
  • 26.03.22, 11:58
Ruuben Lambur: Koolimajadest said staabid, kus koostati rahvavaenlaste nimekirju ja inimesi piinati
Toome teieni loo, mille peakangelane on Ruuben Lambur, Sõmeru mees, kes elas üle sõjakoledused ja viibis 18 aastat õõvastavates oludes vangilaagris. Täna on ta 96 aastane ja ütleb: "Mind ajab naerma, mida nad mulle tegid. MINA ELAN VEEL, aga neid pole enam ühtegi."
Uudised
  • 25.03.24, 09:03
Täna möödub 75 aastat märtsiküüditamisest
Märtsiküüditamine oli kommunistliku režiimi massilisim terroritegu Eesti kodanikkonna vastu. Nelja ööpäeva jooksul võeti relvastatud valve alla ja laaditi Siberisse saatmiseks rongidele üle 20 700 inimese
Uudised
  • 28.08.23, 16:30
Tegutsejahingega Raul Oja: mees peab nii kõvasti töötama, et küüsi poleks vaja lõigata
Avispea küas asuvasse Liivoja tallu oma kodu rajandu Meret ja Raul Oja teavad, et unistada tuleb suurelt, mis sest, et elatakse väikeses külas, kus pole väga palju raha ega inimesi. See-eest on igaüks neist omaette väärtus, tuleb kõik pärlid üles leida ja ritta seada.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele