• 03.06.24, 10:15

Rakveres toimub eurodebati saate avalik salvestus

Kolmapäeval, 5. juunil toimub Rakvere linna päevade raames europarlamendi valimiste debatt, mille korraldab Lääne-Virumaa Uudiste toimetus koostöös Äripäeva raadioga.
Rakveres toimub eurodebati saate avalik salvestus
  • Rakveres toimub eurodebati saate avalik salvestus
Debatt algab Rakvere linnavalitsuse valges saalis 17.30. Kaks tundi kestev väitlus salvestatakse ja see läheb eetrisse neljapäeval Äripäeva raadio saates “Poliitikute töölaud”.
Debatti juhivad Äripäeva raadio toimetaja Lauri Leet ja Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi. Lisaks on kuulajatel võimalik esitada poliitikutele küsimusi või küsitleda europarlamendi kandidaate pärast debatti.
Loe lisaks
Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi jagab Rakvere linna päevade raames toimuval lühikoolitusel soovitusi, kuidas esitada oma sõnum nii, et see jõuaks ka publikuni.
  • 30.05.24, 11:27
Tule lihvi suhtlusoskust Rakvere linna päevadel toimuvas töötoas
Debatil osalevad Jüri Ratas (Isamaa), Anti Poolamets (EKRE), Lauri Laats (keskerakond), Marina Kaljurand (sotsiaaldemokraatlik erakond), Urmas Paet (reformierakond), Kristjan Vanaselja (parempoolsed). Lisaks on kutse saadetud ka Eesti 200 ja roheliste esindajatele.
Debatil väideldakse majandusarengu, inimeste heaolu, euroabirahade, rohereformi, bürokraati vähendamise, julgeoleku ja Euroopa Liidu laienemise teemadel.
Algas Euroopa Parlamendi valimiste valimisnädal
Esmaspäeval kell 9 algas elektrooniline hääletamine, kell 12 avatakse omavalitsuste ja Tallinna linnaosade keskuste jaoskonnad. Kõik 377 valimisjaoskonda ootavad valijaid alates reedest.
E-hääletamine algab täna kell 9 hommikul ja kestab ööpäevaringselt kuni laupäeva, 8. juuni õhtuni kell 20. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb aadressilt www.valimised.ee oma arvutisse laadida valijarakendus. Rakendus avaldatakse avalehel vahetult enne hääletamise algust. Lisaks on vaja internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti koos ID-kaardi lugejaga või mobiil-ID-d ja PIN-koode. Smart-ID ja nutiseadmega hääletada ei saa.
Nutitelefoniga saab valija aga 15 minuti jooksul pärast e-hääletamist kontrollida, kas tema e-hääl on jõudnud valimiste keskserverisse ja väljendab tema tahet korrektselt. Selleks tuleb Google Play või App Store’i rakenduste poest telefoni laadida „EH kontrollrakendus“ või seda uuendada, et saada rakenduse värskeim versioon.
Kui valija tunneb, et e-hääletamise hetkel polnud tema hääletamise turvalisus tagatud, on tal võimalus kuni laupäeva õhtuni oma valikut uuesti e-hääletades muuta. Kui valija on valimistel osalenud nii elektrooniliselt kui ka pabersedeliga, läheb arvesse ainult jaoskonnas tehtud valik. Valijal on võimalik veel ka pühapäevasel valimispäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.
Euroopa Parlamendi valimistel on Eestis üks valimisringkond, mis hõlmab kogu Eestit. See tähendab, et kõik jaoskonnad üle Eesti on avatud hääletamiseks kõikidele valijatele, sõltumata nende registrijärgsest elukohast.
Valimisnädala esmaspäevast neljapäevani saab valdade ja linnade ning Tallinna linnaosade keskustes hääletada kella 12st 20ni. Valimisnädala reedest pühapäevani on avatud kõik 377 valimisjaoskonda üle Eesti. Valimisjaoskondade kohta saab rohkem infot aadressil www.valimised.ee.
Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Seda saab teha kirjalikult juba praegu. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril reedel ja laupäeval kella 12-st kuni 20-ni ning pühapäeval kell 9-st kuni 14-ni.
Valimispäeval, 9. juunil on avatud kõik valimisjaoskonnad kella 9st 20ni. Pärast seda algab kell 20 nii paberhäälte kui ka e-häälte lugemine. Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi ei tohi avaldada enne hääletamise lõppu kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Riigi valimisteenistus avaldab esialgsed hääletamistulemused südaööl, mis ajaks sulgeb viimasena oma jaoskonnad ka Itaalia.
Euroopa Parlamendi valimistel osaleb Eestis 78 kandidaati. Eestil on Euroopa Parlamendis 7 mandaati.

Seotud lood

Uudised
  • 31.01.24, 17:15
Rakvere linna päevadel tuleb mitu uuendust
Kolmapäeval tutvustati linnavalitsuse valges saalis 4.-9. juunil toimuvate linnapäevade kava, mille põhiüritused on paika saanud. Suurimaks muudatuseks on Kreisilaada toimumise asukoht, mis kolib Rakvere rahvaaeda ümbritsevatele Näituse ja Vabriku tänavale.
Uudised
  • 20.05.24, 08:56
Kossumehed selgitavad endi seast kõige rammukama
Rakvere linna päevade raames toimub tänavakorvpall 3x3 Rakvere Raju. Kastani puiestee remondi tõttu on laat sel aastal toodud Rakvere teatri ümbrusesse. Rakvere Raju toimub Rakvere teatri parklas laupäeval, 8. juunil kella 10­-16.
Uudised
  • 01.06.24, 22:57
Galerii: Rakveres avati Palermo välijõusaal
Laupäeval avati Rakvere Palermo välijõusaal ja sai kulturist Ott Kiivikase juhendamisel teha esimese treeningu.
Uudised
  • 02.06.24, 18:54
Galerii: 35. Pandivere päev tõi põlvkonnad kokku
Lastekaitsepäeval peetud 35. Pandivere päeval oli teemaks "Lapsed läbi põlvkondade", mis tõi kogukonna suursündmusele valla erinevate põlvkondade elanikud.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele