• 13.06.24, 13:32

Näpil hukkus jalgrattur

Näpil hukkus jalgrattur
  • Näpil hukkus jalgrattur Foto: Martin Ahven
Neljapäeva hommikul Näpi alevikus juhtunud raskes liiklusõnnetuses hukkus jalgrattur.
Neljapäeval kell 9.56 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Lääne-Virumaal Näpi alevikus Pärnu-Rakvere-Sõmeru tee 183. kilomeetril, kus sõiduautot Mercedes-Benz juhtinud 66-aastane mees sõitis reguleerimata ülekäigurajal otsa teed ületanud 69-aastasele jalgratturile. Mees ei kandnud kiivrit ning kiirabi viis raskelt viga saanud ratturi haiglasse. Paraku ei õnnestunud meedikutel mehe elu päästa ja ta suri saadud vigastustesse.
Rakvere jaoskonna välijuhi Tauno Vettiku sõnul lähenes esialgsetel andmetel sõiduauto roolis olnud 66-aastane mees ülekäigurajale ning paraku ei märganud ta samal ajal paremalt ülekäigurajale sõitnud jalgratturit. „Iga liikleja peab veenduma iseenda ohutuses. Tuletan autojuhtidele ja jalgratturitele meelde, et reguleerimata ülekäigurajale lähenedes tuleb vähendada liikumiskiirust ja veenduda, et ülekäiguraja ületamine on ohutu,“ rääkis Rakvere jaoskonna välijuht.
„Muuhulgas tasub kõigil liiklejatel arvestada sellega, et suvisel ajal võib ere päike oluliselt häirida nähtavust. Seetõttu on praegusel ajal jalgrattaga liigeldes ohutum tulla enne ülekäigurajale minemist sadulast maha ja veenduda, et sõidutee ületamine on turvaline. Jalgrattaga ülekäigurajale sõites ei ole ratturil sõidukite suhtes eesõigust ning teele sõitmine võib olla autojuhile ootamatu ja jätta vähem aega reageerimiseks,“ lisas Vettik.
Sõiduautot juhtinud mees oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Suurim lubatud kiirus sellel lõigul on 50km/h. Õnnetuse hetkel oli asfalt kuiv.
Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ning õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Seotud lood

Uudised
  • 13.11.23, 15:48
Muuga külas hukkus traktori alla jäänud naine
Esmaspäeval kell 11.09 teatati häirekeskusele õnnetusest Vinni vallas Muuga külas, kus traktorit juhtinud 52-aastane mees sõitis otsa 65-aastasele naisele, kes sai raskelt viga ja hukkus sündmuskohal.
Uudised
  • 31.10.23, 21:11
Muuga külas hukkus autolt löögi saanud 16-aastane tüdruk
Täiendatud politsei välijuhi kommentaariga
Häirekeskusele teatati teisipäeval, 31. oktoobril kella 19.06 ajal, et Rakvere-Luige maanteel Vinni vallas Muuga külas sai sõidukilt Audi löögi jalakäija.
Uudised
  • 06.11.23, 20:52
Selgus kahe hukkunuga lõppenud õnnetuse põhjus
Hukkusid isa ja tütar
Esmaspäeval 16.40 ajal teatati häirekeskusele Kuusalu vallas Haral toimunud avariist, kus kokku olid põrganud sõiduauto ja veoauto.
Uudised
  • 27.01.24, 23:42
Tuli nõudis mullu Lääne-Virumaal ühe elu
Kuigi mullu Lääne-Virumaal päästesündmuste arv suurenes, jäi tulekahjude arv sarnaseks 2022. aastaga, vähenesid hoonetulekahjud, selgus päästeameti eelmise aasta kokkuvõttest.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele