• 17.06.24, 09:42

Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht”

“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Lääne-Virumaa esindaja Andero Põllu pühapäeval toimunud EKRE kongressil.
  • Lääne-Virumaa esindaja Andero Põllu pühapäeval toimunud EKRE kongressil. Foto: Tanel Meos
Salapärane filmija püsib kannul ka siis, kui ajakirjanik küsib hiljem erakonna aseesimeheks saanud Evelin Poolametsa ja EKRE Soome piirkonna juhi Merliin Grauberg-Riisenbergi muljeid. Miks uudishimulik kaameramees kõik linti püüab, jääb igaühele endale mõistatada.
Pühapäeval Jõhvis toimuval EKRE kongressil on parteilaste närv silmanähtavalt maas, kuid meel valvas. Üritusel sehkendab ringi kokku neli turvameest, ent suuremat teha neil ei paista.
Teisipäeval alanud massilisest lahkumisest on parteilased juba mingitele järeldustele jõudnud.
Erakonna liige Evelin Poolamets nendib, et EKREsse allesjäänud tunnevad, kuidas neid on ära kasutatud. “Silver Kuusik oleks võinud kandideerida ilma laimukampaaniat tekitamata. Me oleme Silveriga teinud meeleavaldusi, koos aega veetnud... Mõnes mõttes ma leinan, et need inimesed otsustasid hakata EKREt lammutama.”

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele