• 15.07.24, 13:49

Alustab uutmoodi jalgrattatrenn

Teisipäeval alustab jalgrattatrenn lastele, kus sõitmine, enese- ja rattavalitsemine saavad selgeks veidi teistsugusel moel. Avatakse kaks gruppi – Rakveres ja Vinnis.
10. juunil Vinnis toimunud jalgrattavõistlus osutus väga menukaks.
  • 10. juunil Vinnis toimunud jalgrattavõistlus osutus väga menukaks. Foto: Martin Lätt
Suur suvi on poole peal, paljud vaheajaks planeeritud tegevused on lastel tehtud ja maad hakkab võtma igavus. Seepärast avaneb teisipäeval, 16. juulil hea võimalus tuua laps jalgrattatrenni ja anda ühtlasi panus teaduse heaks. Nimelt on trenni korraldava MTÜ Janete Huviring treener Janete Trestip lõpetamas Tallinna ülikoolis kehakultuuriteaduskonda ja lõputöö kirjutamiseks on tarvis väikeste ratturite abi.
Janete Trestip
  • Janete Trestip Foto: Martin Lätt
“Kuna töö teemaks on sõiduoskuste arendamine läbi mänguliste meetodite, oleks seda ilma lapsi kaasamata võimatu valmis kirjutada,” rääkis Trestip. Et jalgrattahooaeg kestab lume minekust lume tulekuni, kavatseb ta teisipäeval algavat trenni läbi viia umbes septembri lõpuni, sagedusega üks kord nädalas. Üks rühm treenib Rakveres ja teine Vinnis.
Trenni alguses ja lõpus tuleb laste sõitu ka filmida, et hiljem uurimistöös oleks võimalik hinnata, kas ja kuidas laste motoorsed võimed testaja jooksul arenesid.

Ratta seljas seebimulle lõhkuma

MIllised siis on mängulised meetodid, mida trennis rakendama hakatakse?
“Näiteks puhun suure mullitajaga seebimulle ja laps peab vastavalt käsklusele lõhkuma mulli kas esirehviga, kiivriga, paremag käega,” tõi Trestip ühe näite. “Või mängitakse rataste seljas tuntud mängu “Heeringas, heeringas, üks-kaks-kolm,” kõlas teine näide.
Treeningu eesmärk on muidugi sama mis tavalisel jalgrattatrennil – motoorika ja koordinatsiooni parendamine ja ratta valitsemine. “Loodetavasti aitab läbi mängu lähenemine laste huvi tegevusel aga pikemalt hoida,” märkis Trestip, kelle põhitöökohaks on Vinni-Pajusti gümnaasium, kus ta töötab klassiõpetajana ja puutub tähelepanumuredega igapäevaselt kokku.

Trennid on tasuta

Trennid toimuvad teisipäeviti. Vinnis algab kell 12, kogunemine toimub staadioni juures. Rakveres algab kell 18, kogunemine Palermo terviseraja ääres Kunderi tänava poolses parklas. Kiiver on kohustuslik.
Lisainformatsiooni saab meiliaadressil [email protected]

Seotud lood

Uudised
  • 04.06.24, 15:43
Tulemas on jalgrattavõistlus lastele
10. juuni õhtul toimub Vinni-Pajusti terviserajal maastikurattavõistlus 3-12 aastastele lastele.
Uudised
  • 15.07.24, 12:31
Rakvere võrgupoisid said EM-il seitsmenda koha
Gruusias Kachretis toimunud U18 vanuseklassi rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel pidid Armin Kender ja Patrik Parijõgi viimases mängus leppima kaotusega.
Uudised
  • 10.07.24, 16:45
Noored kergejõustiklased korjasid meistrivõistlustelt korraliku medalisaagi
Eesti noortemeistrivõistluste viimasel kahel päeval jagasid medaleid kaks nooremat vanuseklassi - U16 ja U14 poisid ja tüdrukud.
Uudised
  • 30.06.22, 13:58
Uuele rattapargile joosti tormi
Täna keskpäevases päikeselõõsas avati kauaoodatud Rakvere rattapark. Ehkki osalejate pilgud ja suurem tähelepanu olid avamispeol pööratud uhkele pumptrack rajale, on rattapargi loojatel ja ehitajal kõige enam heameel just sellest, et tegu on mitmekülgse kompleksiga, kus lisaks pumptrack rajale on ka maastikurada ja laste õpperada.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele