• 02.08.24, 06:00

Rakvere külje all asuv söödatehas kolib Pärnumaale

Vaatamata hiljutisele investeeringule Lääne-Virumaal kolib Golden Fields Rakvere külje all asuva söödatehase Pärnu lähedale Vahenurmele. Hiljuti taotles Golden Fields ka keskkonnaloa kehtetuks tunnistamist, sest lõpetab tegevuse Roodeväljal asuvas tehases.
Jordaanlase Mahmmud Ahmedi Roodeväljal asuv söödatehas lõpetab tegevuse.
  • Jordaanlase Mahmmud Ahmedi Roodeväljal asuv söödatehas lõpetab tegevuse. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja / Scanpix
Golden Fields Factorys toorme hankimise eest vastutav Alo Alt selgitas kolimist sellega, et Lääne-Eestis on paremaid rohumaid. Ehk siis seal on sõlmitud põllumeestega rohkem lepinguid.
Kus on parem toormepiirkond, sai tema sõnul klaariks eelmisel suvel hädaolukorraks kujunenud põuaga. “Joonistusid välja nõrgad kohad. Klassikaline põllumajandus, sõltume ilmast. Sel aastal on ilm olnud soodsam, on oluliselt parem pilt kui eelmisel aastal,” sõnas Alt.
Golden Fieldsi asutaja Mahmmud Ahmed tuli 2013. aastal Tallinna tehnikaülikooli magistrikraadi omandama. Sama aasta lõpus asutas ta ettevõtte, mis hakkas Eesti põllumeestele vahendama Ahmedi Jordaanias asuva perettevõtte toodetud väetisi. Pärast magistrikraad omandamist kolis Ahmed elama Tallinnast Rakverre ja kuus aastat tagasi alustas tema loodud ettevõte loomasööda tootmist.
Golden Fieldsi edulugu on vastuoluline. Eelmisel aastal Lähis-Ida hiigelkontserniga käed löönud ettevõte ehitab ühest küljest uusi tehaseid ja kaasab miljoneid eurosid, aga teisel pool on lünklikud aruanded ja võla tasumist ootav partner.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele