• 23.08.24, 22:35

Circle K sunnib ostumõtteid mõlgutama

Meilgi levinud tanklakaupluste keti Circle K omanikfirma hiigelsuur ülevõtupakkumine tuntud 7-Eleveni keti omanikule on löönud jaapanlased pahviks ja tekitanud Tokyo börsil riskantse ostuvõimaluse, kirjutab Investor Toomas.
Circle K-d ostes võib võimalusel saada soodsalt ka osaluse 7-Elevenis.
  • Circle K-d ostes võib võimalusel saada soodsalt ka osaluse 7-Elevenis. Foto: Reuters/Scanpix
Seda nädalat alustas Torontos noteeritud Alimentation Couche Tard, Circle K keti omanik uudispommiga, tehes ülevõtupakkumise Tokyos noteeritud firmale, kellele kuulub 7-Eleven kett. Ülevõtupakkumise suurus on konfidentsiaalne, 7-Eleveni direktorid alles vaevad seda, kuid Bloombergi hinnangul on see vähemalt 38,4 miljardit dollarit.
Loe lisaks
Investor Toomas koos oma meeskonnaga ehk Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanikud Kaspar Allik (vasakult), Juhan Lang, Anu Lill ja Jaan Martin Raik.
  • 16.05.21, 14:03
Tere virulane, rõõm tutvuda!
7-Eleven on USA esmatarbepoodide kett. Nii arvab ilmselt enamik ameeriklasi, nii alustab oma artiklit 7-Elevenist ka Wikipedia. Jaapanlased näevad asja teisiti. Neile on lühendatult Seveniks kutsutav kett vägagi jaapanipärane asi. See on saareriigi suurim esmatarbepoodide kett (40% kogu turust), see müüb Jaapani kohalikku kaupa ning kõigele lisaks on selle omanik Jaapani ettevõte: Tokyos noteeritud Seven & i Holdings.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele