• 02.01.22, 14:35

Lugejaid huvitas kõige rohkem kohalikus ärimaailmas toimuv

Kõige suurema loetavusega olid eelmisel aastal erinevad edetabelid ning kohalikus ettevõtluses toimuvat kajastanud artiklid.
Lääne-Virumaa Uudiste eelmise aasta kõige loetum lugu oli uudis, mis avalikustas, et Rakvere linna piirile rajatakse suur sisusustuskeskus.
  • Lääne-Virumaa Uudiste eelmise aasta kõige loetum lugu oli uudis, mis avalikustas, et Rakvere linna piirile rajatakse suur sisusustuskeskus. Foto: Eskiis
Lääne-Virumaa Uudised alustas tegevust eelmise aasta mai keskel ning avaldasime eelmisel aastal kokku 1836 artiklit. Toimetuse eesmärk on pakkuda virulastele originaalsisu ja eelmise aasta loetavuse TOP näitab, et seda ka meie lugejad hindavad.
Kõige enam loetigi mullu just kohalikust ettevõtlusest, samuti on olnud kõrge loetavusega kohalikus poliitikas, hariduses ja tervishoius toimuvat kajastanud artiklid.
Eelmise aasta meie tellijate TOP 25
Loe lisaks
Rakvere linna piirile rajatakse suur sisusustuskeskus.
  • 22.11.21, 15:27
Rakvere saab suure sisustuskeskuse
1. Rakvere saab suure sisustuskeskuse, autor Koit Brinkmann
Bigbanki ühe omaniku Parvel Pruunsilla ning Urmas Kooritsa Saareline Invest OÜ plaanib Rakvere Põhjakeskuse kõrvale suurt kaubandus-, lao- ja büroopindadega sisustuskeskust, milles ankurrentnikuks saab samadele omanikele kuuluv Mööbliait OÜ.
Mööbliaida sõsarfirma Saareline Invest ostis hiljuti Rakvere linna piiril Põhjakeskuse lähistele kinnistu, millele on algatatud detailplaneeringu muutmine. Varasemalt lubatud 2000 ruutmeetrist ehitusalust pinda soovitakse suurendada kahekordseks. Plaanitavasse kahekorruselisesse äri- ja kaubandushoonesse peaks tulema kokku kuni 8000 ruutmeetrit brutopinda.
Loe lisaks
Suur palgavõrdlus: vaata, mitmendal kohal on sinu tööandja
  • 03.11.21, 07:20
Suur palgavõrdlus: vaata, mitmendal kohal on sinu tööandja
2. Suur palgavõrdlus: vaata, mitmendal kohal on sinu tööandja, autor Aivar Hundimägi
Lääne-Virumaa Palga TOPi võitnud ehitusfirma Steba Building OÜ maksis mullu töötajatele keskmist kuutasu 4408 eurot. Viimasel kohal kohal asuvas ettevõttes oli keskmine töötasu ainult 298 eurot kuus.
Reastasime Äripäeva Infopanga abil Lääne-Virumaa ettevõtjad mullu töötajatele makstud keskmise töötasu järgi. Võtsime edetabelisse kõik ettevõtted, kus töötajate arv oli 3 või enam. Kokku on edetabelis 752 firmat. 353 ettevõttes oli keskmine tasu 1000 eurot või enam.
Loe lisaks
Laulja Hannah Ildile (paremal) ja tema abikaasa Anderile kuuluvad pagarikojad on kukkunud võlgadesse. Fotol 2017. aastal.
  • 16.12.21, 06:37
Neeruti mõisa omanike pagarikojad on suurtes võlgades
3. Neeruti mõisa omanike pagarikojad on suurtes võlgades, autor Kristjan Kurg
Laulja Hannah Ildile ja tema abikaasa Anderile kuuluvad Buxhöwdeni pagarikojad on koroona-aastatega langenud suurtesse võlgadesse ning omanikud on pannud müüki enda eramu. Ettevütte majandusaasta aruanne on aga esitamata ning aru ei taha anda ka omanikud ise.
Kokku on kolme pagarikoda haldaval firmal üleval pea 110 000 eurot maksuvõlgasid, mis on umbes 39 000 euro osas ajatatud. Samuti on Buxhöwden Äripäeva Infopanga andmetel Valio Eestile võlgu pea 5100 eurot ning Julianus Inkasso ootab 4700 euro maksmist.
Loe lisaks
Oleg Gross oma OG Elektra valdustes Tobia külas.
  • 07.12.21, 12:37
Oleg Gross: „Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen“
4. Oleg Gross: “Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen", autor Andres Pulver
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada. „Meie saame püksirihma kõvasti pingutades hakkama, aga kardan küll, et päris palju on neid, kes peavad uksed kinni panema,“ rääkis Oleg Gross.
Kui kauplused saavad veel kuidagimoodi hakkama, siis Grossi tootmisettevõtete puhul on olukord märksa keerulisem. Kauplustes on püsikulu elektrile küll suur külmutusseadmete ja ventilatsiooni töös hoidmiseks, kuid märksa olulisem on elektri või gaasi osatähtsus toidu toormises.
Loe lisaks
Oleg Gross paistab Äripäeva rikaste edetabelis silma sellega, et on suutnud oma vara igal aastal kasvatada.
  • 27.09.21, 08:29
Vaata, kes on Lääne-Virumaa rikkamad ettevõtjad
5. Vaata, kes on Lääne-Virumaa rikkamad ettevõtjad, autor Aivar Hundimägi
Sel aastal ilmunud Äripäeva Rikaste TOPis on vähemalt 19 Lääne-Virumaal tegutsevat või siin osa oma varast omavat ettevõtjat.
Noppisime ilmuvast edetabelist välja Lääne-Virumaaga seotud ettevõtjad ning koostasime Lääne-Virumaa Rikaste TOPi.
Loe lisaks
Rakvere vana politseimaja tehakse ümber kortermajaks.
  • 06.12.21, 06:35
Rakveres hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane teeb ka hambakliinik
6. Rakveres hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane teeb ka hambakliinik, autor Kirstjan Kurg
Rakveres võib lähiaastatel näha mitmeid uusi ehitusplatse. Linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Lääne-Virumaal mitmes asukohas tegutseva Virudenti hambakliiniku käive on aastatega järjepidevalt kasvanud ja nüüd vajatakse Rakveres suuremat pinda. Kuna sobivaid ruume pole leitud plaanib ettevõte ise endale uue maja ehitada.
Loe lisaks
Haka Plasti üks omanik Kaul Augasmägi asub Dividendide TOPis 311. kohal.
  • 15.12.21, 15:17
Vaata, palju teenisid Lääne-Virumaaga seotud ettevõtjad omanikutulu
7. Vaata, palju teenisid Lääne-Virumaga seotud ettevõtjad omanikutulu, autor Aivar Hundimägi
Äripäev avaldas Dividendide TOPi, kus on ka üle 30 Lääne-Virumaaga erineval moel seotud ettevõtja.
Kõige kõrgemal ehk kolmandal kohal on Tapal sündinud Silberauto rajaja Väino Kaldoja, kes nüüdseks on autoäri soomlastele maha müünud.
31. kohal asub Stokkeri kaubandusketi omanik Ando Aron, kelle üks ettevõte Kinnisvarinfo AS on registreeritud Rakverre.
Loe lisaks
Sel aastal jõudis Oleg Gross 1000 Eesti edukama ettevõtte edetabelisse koguni oma kahe ettevõttega.
  • 25.11.21, 15:39
Eesti 1000 edukama ettevõtte seas on 31 firmat Lääne-Virumaalt
8. Eesti 1000 edukama ettevõte seas on 31 firmat Lääne-Virumaalt, autorid Linda Eensaar, Pille Ivask, Martin Johannes Teder
Äripäeva edukamate ettevõtete edetabelis on 31 Lääne-Virumaale registreeritud firmat.
Kõige kõrgemal 24. kohal asub riigile kuuluv Riigimetsa Majandamise Keskus. Eraettevõtetest on kõige kõrgemal kohal aga Oleg Grossile kuuuluv OG Elektra. Samuti on 1000 edukama ettevõtte seas Grossi teine ettevõte OG Elektra Tootmine.
Edetabelis on järjestatud 1000 Eesti edukamat ettevõtet. Edetabelit saab reastada klõpsates päises olevatele veergude pealkirjadele. Näiteks vajutades päises sõnale "Maakond" ja valides tabeli all vahemiku 201-250 on näha edetabelis asuvad Lääne-Virumaa ettevõtted.
Pärast tabelit jätkub artikkel Eesti edukate ettevõtete juhtide kommentaaridega.
Loe lisaks
Lääne-Virumaa ametnike palga TOP
  • 03.09.21, 15:42
Lääne-Virumaa ametnike palga TOP
9. Lääne-Virumaa ametnike palga TOP, autor Aivar Hundimägi
Kohalike omavalitsuste töötajate palgatasemest saab kõige parema ülevaate igal kevadel avaldatud palgaandmetest, millele tuginedes koostasime ametnike palga TOPi.
Kirjutasime, et vallavanemate arvates tuleks järgmisel aastal ametnike palka tõsta, kuna suuremal osal omavalitsustest on palgad püsinud viimased paar aastat paigal. Palgatõusu otsuse ja suuruse teevad oktoobris valitavad vallavolikogud.
Edetabeli puhul tuleb arvestada, et tegemist on 1.04.2021 avaldatud andmetega. See tähendab, et osa edetabelis olevaid inimesi on ametist lahkunud ja viimase poolaasta jooksul lisandunud uusi töötajaid edetabelis ei ole. Samuti ei pruugi edetabel kajastada kõiki töötajaid, kuna andmed sõltuvad sellest, kuidas kohalik omavalitsus need rahandusministeeriumile edastab.
Loe lisaks
Einar Vallbaum.
  • 23.11.21, 19:25
Viru-Nigula vallavanemaks sai oodatult Einar Vallbaum
10. Viru-Nigula vallavanemaks sai oodatult Einar Vallbaum, autor Andres Pulver
Valimisliidu Meie Kodu häälte toel valiti Viru-Nigula vallavanemaks tagasi Einar Vallbaum, keda toetas 12 vallavolikogu liiget. Vallavanemale palga määramisel läks lõbusaks.
Vallbaumile pakkus konkurentsi valimisliitu Tasakaal esindav valla spordijuht Ainar Sepnik, kes kogus kaheksa häält. Üks volikogu liige istungil ei osalenud.
Einar Vallbaum nentis, et valla rahalised võimalused ei ole nii head kui neli aastat tagasi ja sestap tuleb valla palgal olevate inimeste nimekiri üle vaadata.
Loe lisaks
Kadrina vallavanem Kairit Pihlak hakkab nüüd teenima 3300 eurost kuupalka. Eurodes kerkib tema palk omavalitsusjuhtidest kõige rohkem. Samas jääb see alla Rakvere linnapeale ja abilinnapeadele ning Vinni vallavanemale.
  • 02.12.21, 06:00
EDETABEL: Kadrina vallavanem tõmbas kõige pikema palgakõrre
11. EDETABEL: Kadrina vallavanem tõmbas kõige pikema palgakõrre, autor Aivar Hundimägi, Martin Johannes Teder
Oktoobris valitud volikogude esimeste otsuste seas on olnud omavalitsusjuhtide töötasu määramine. Eurodes kõige suurema tõusu sai Kadrina vallavanem Kairit Pihlak, kelle uueks töötasuks kinnitas vallavolikogu eile õhtul 3300 eurot kuus ehk 800 eurot rohkem varasemast palgast.
Kõige “kehvemalt” läks aga Rakvere vallavanemal Maido Nõlvakul, kelle uus palk on eelmisega võrreldes ainult 300 eurot suurem, absoluutnumbrites on Pihlaku ja Nõlvaku töötasud aga nüüd võrdsed.
Pärast uute palkade kehtestamist on Lääne-Virumaal endiselt kõige madalamalt tasustatud Haljala vallavanema Ivar Lillebergi töö, kes teenib nüüd 3000 eurot kuus.
Loe lisaks
Mitmed Soomes ehitavad Lääne-Virumaa firmad maksavad oma töötajatele Eestiga võrreldes väga head palka. Fotol on ehitus Helsingis.
  • 11.10.21, 07:00
Lääne-Virumaa palga TOP. Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
12. Lääne-Virumaa palga TOP. Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro, autor Aivar Hundimägi
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111.
Oktoobri lõpus ilmub Äripäeva koostatud palgamaksjate TOP, milles on reastatud vähemalt kolme töötajaga ettevõtted, kus töötajate keskmine kuutasu oli mullu 2400 eurot või enam.
Äripäeva Infopanga andmetel on Lääne-Virumaal selliseid ettevõtteid 17, Eestis tervikuna ligi 1050.
Loe lisaks
Riho Tellil oli võimalus vallavanemana jätkata, kuid selleks oleks tulnud tal reformierakonnast lahkuda.
  • 20.12.21, 18:45
Riho Tell loobus vallavanema kohast: hind oli liiga kõrge
13. Riho Tell loobus vallavanema kohast: hind oli liiga kõrge, autor Andres Pulver
Tapa vallavolikogu istungil selgus, et koalitsiooni poolt oli tehtud ettepanek vallavanema toolil jätkamiseks senisele vallavanemale Riho Tellile, kes nüüd on koos erakonnakaaslastega opositsiooni jäänud. Tell kinnitas, et taoline ettepanek tõepoolest oli, kuid hind selle eest oli tema jaoks liiga kõrge. "Mulle öeldi, et astu reformierakonnast välja," lausus endine vallavanem.
Loe lisaks
Paide ettevõte Kuma on otsustanud sulgeda Rakvere kesklinnas tegutsenud fotoateljee. Kuma omanikud on Ervin Runnel (vasakul) ja Märt Lõhmus. Rakveres tegutseti aastast 2006.
  • 24.11.21, 12:47
Kuma foto kauplus paneb uksed kinni
14. Kuma foto kauplus paneb uksed kinni, autorid Anu Viita-Neuhaus, Aivar Hundimägi
Pikalt Rakveres tegutsenud suurte võimalustega Kuma Foto ateljee lõpetab Rakvere kesklinnas tegevuse. Ettevõtja plaanib oma energia suunata e-poe arendamisele ja fototeenuse pakkumisele koolides ning lasteaedades. "Me ei teinud seda otsust uisapäisa, kalkuleerisime põhjalikult," nentis Kuma Foto juhataja Rauno Runnel.
Loe lisaks
Õpetaja Kristi Reineberg suvisel puhkusel.
  • 29.10.21, 17:36
Lugejad on kõnelnud: tema on Lääne-Virumaa parim õpetaja
15. Lugejad on kõnelnud: tema on Lääne-Virumaa parim õpetaja, autor Aivar Hundimägi
Rakvere gümnaasiumi õpetaja Kristi Reineberg pälvis Lääne-Virumaa Uudiste lugejate seas kõige suurema tunnustuse ja tal on võimalik tänutäheks minna Estonia Resort Hotel Spaasse puhkama. „Tema käe all lasa soovid ja tahad õppida“, „Oma lapsele ei oskaks paremat õpetajat tahtagi“, „Ta on alati toeks,“ – need on vaid mõned laused, millega õpetaja Reinebergi tööd iseloomustati.
16. Perefirmade TOP: väike küla Lääne-Virumaalt tõusis pereäride paradiisiks, autorid Linda Eensaar, Margret Kanniste
Hulja külas asuvad vaid mõne kilomeetrisel perimeetril mitu edukat perefirmat ning üks neist saavutas värskes Äripäeva Pereettevõtete TOPis absoluutse esikoha ja teine tuli viiendale kohale. "Näete seda suurt laoust seal," osutab Karl Lindam, "seda värvisin ma näiteks kuueaastaselt," kirjeldab perefirma Aru Põllumajanduse üks liige oma esimest vastutusrikast tööülesannet ettevõttes.
Loe artiklit siit
17. Lääne-Virumaa ettevõtete TOPi võitis kaubakeskuste omanik, autorid Aivar Hundimägi, Jane Suu
Lääne-Virumaa edukaim ettevõte on Elmo Ehrlichile kuuluv Kroonikeskus, selgub Äripäeva ja Lääne-Virumaa Uudiste koostatud maakonna ettevõtete edetabelist. Lääne-Virumaa ettevõtete TOPi kaks järgmist poodiumikohta haarasid endale põllumajandusega tegelevad Aru Põllumajanduse OÜ ja Voore Farm OÜ.
Loe artiklit siit
18. Klass suunati viiruse tõttu koduõppele, haigestunud on ka õpetajad, autor Anu Viita-Neuhaus
Täna hommikul selgus tõsiasi, et Lääne-Virumaa suurima kooli 7. klassis on kaheksa inimest andnud positiivse koroonaproovi. Klassis on koroonakolle ja nii pole parata, et tänasest on 26 last suunatud distantsõppele. Koolijuhil on mitu muret - haigestunud on ka õpetajad ja nii loodab ta, et jagub pedagooge, keda klassi ette saada.
Loe artiklit siit
19. Gross ehitab Roelasse suure poe, autor Aivar Hundimägi
Oleg Grossi ettevõte OG Elektra ostis Roela alevikus kinnistu ja loodab järgmisel sügisel kopa maasse lüüa, et ehitada alevikku uus kaasaegne pood. Tegemist on Aldar Marketi Roela kaupluse kõrval aadressil Tartu maantee 9 asuva kinnistuga, mis on viimase nelja aasta jooksul mitmel korral omanikku vahetanud.
Loe artiklit siit
20. Suurpõllumees kirjutas ärid tütre nimele, autor Koit Brinkmann
Aasta põllumehe tiitliga pärjatud Indrek Klammer on enda tegutsevates ettevõtetes loovutanud suurosalused tütrele. Indrek Klammer märkis, et kuna tema oli seotud pankrotimenetlustega, siis tehti osaluste muutused võimalike huvide konflikti vältimiseks. Teisalt on tema sõnul nagunii tegemist perefirmaga ja poeg Henrik reaalselt juba tegeleb igapäevajuhtimisega. „Tütar on küll teisel erialal, aga ütleme nii, äris tal pea jagab,“ muheles Klammer.
Loe artiklit siit
21. Vaata, kus tulevad maakonnas uuel aastal suuremad teetööd, autor Aivar Hundimägi
Suurematest teeehitustöödest on järgmisel aastal transpordiametil Lääne-Virumaal plaanis teha taastusremonti neljal lõigul, pindamistöid kokku 170 kilomeetril, kogu teekatendi vahetust 8,4 kilomeetril ning remonti läheb ka üks sild.
Loe artiklit siit
22. Kas odavpoodide kett Lidl plaanib Lääne-Virumaale laieneda?, autor Anu Viita-Neuhaus
Saksamaa säästukett Lidl pole Eestis ühtegi kauplust veel avanud, aga tarbijad on juba ootusärevad. Kas jaemüügihiid on tulemas ka Lääne-Virumaale?
Loe artiklit siit
23. Virumaa valdade TOP 10 palgamaksjat, autor Aivar Hundimägi
Avaldame Lääne-Virumaa kõigi valdade ja Rakvere linna 10 parimat palgamaksjat. Esikümne keskmine palk on kõige kõrgem Rakveres ja madalaim Tapal. Edetabel on koostatud maksuameti andmete alusel. Arvutasime I kvartali tööjõumaksude laekumise andmete põhjal Lääne-Virumaa 5 ja enam töötajaga ettevõtte keskmise brutotasu kuus ning reastasime iga omavalitsuse piires parimad palgamaksjad.
Loe artiklit siit
24. Kuidas Grossi poed kasvasd ja autod uutusid uhkemaks, autor Kristjan Ojang
Kõik algas ühest väikesest toidupoest Raja tänaval, kus müüdi värsket sea- ja kanaliha. Täna juhib Oleg Gross kontserni, kus on palgal 1900 töötajat, mille käive küündis mullu 170,5 miljoni euroni ning mis teenis ärikasumit 13,1 miljonit eurot. Kaupluseid on kokku 73. OG Elektra 30. sünnipäevaks pühendatud lugude sari jätkub.
Loe artiklit siit
25. Lääne-Virumaa muusik Tiia Paist tegi elus kannapöörde ja läks Soome, autor Katrin Kivi
Lääne-Virumaal armastatud peojuht ja muusik Tiia Paist, kes on ühtlasi ka viie tütre ema ja kahe põnni vanaema, tegi elus kannapöörde ja läks Soome lasteaiakasvatajaks.
Loe artiklit siit

Seotud lood

Uudised
  • 28.12.21, 12:51
Uue telefoni võitja selgunud ja kõik tellijad said kingituse
Lääne-Virumaa Uudised loosis detsembris püsitellimuse teinud tellijate vahel mobiiltelefoni iPhone 12 mini. Lisaks kinkisime kõigile meie tellijatele e-raamatu “Mõtted korda”.
Uudised
  • 22.11.21, 15:27
Vahetus Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja
Lääne-Virumaa Uudiste senine peatoimetaja Kristjan Ojang otsustas tagasi minna autode ja telemaailma ning uus peatoimetaja on Aivar Hundimägi, kes juhib ka Äripäeva kohalike uudiste projekti.
Arvamused
  • 11.05.21, 16:06
Kohalik ajakirjandus muutub
Eesti ajakirjandusväljaannete digitellijate arvu kiire kasv ning vähene konkurents maakonnalehtede turul ärgitasid Äripäeva alustama tegevusajaloo laiaulatuslikumat investeeringut, kirjutab Äripäeva peatoimetaja asetäitja, kohalike uudiste projekti juht Aivar Hundimägi.
Uudised
  • 24.08.21, 14:02
Lääne-Virumaa Uudiste telefonikampaania võitja sai iPhone´i kätte
Lääne-Virumaa Uudiste toimetus loosis Facebooki kampaania käigus välja nutitelefoni iPhone 11. Õnnelik võitja, Margus Karro, sai oma uue telefoni eile õhtul kätte.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele