Lääne-Virumaa Uudised köögis: valesti mõistetud ja vähekasutatud valge kala
Lisaks sellele, et värsket valget kala on Lääne Virumaal keeruline hankida, kaovad üha enam teadmised, kuidas seda ette valmistada ja küpsetada. Meie lugeja Siim pakkus ühe retsepti.
Tuleb tunnistada, et Eestis kasvavad mageveekalad on võrdlemisi luuderikkad, kuid piisava püsivuse ja aja olemasolul saab neist maitsvaid roogi küpsetada. Värsket kala leidub nädala sees Rakvere turul, kuid ainult paaril päeval nädalas.
Gripihooaja kõrgpunktis olles, või ka lihtsalt kevadele vastu vaadates, on hea ja lihtne viis keha turgutada pakkudes endale ja perele toortatrahõrgutist – maitsev ja tervislik.
Nädalavahetusel võib ju ennast toiduga natuke hellitada. Mis oleks mõnusam, kui alustada päeva pehme saiaviiluga, millel lebamas mõnusad ja värsked oranžikad soolakalatükid.
Kana poolkoivad koos lillkapsa, juustu, tomati ja kurgiga on maitsev õhtusöök, mida eelistan valmistada argipäeval, sest see valmib kiiresti ja selle valmistamisega saab hakkama ka söögitegemisest kaugele hoidnud inimene.
Tänane keedame tomati-sibulasupi ingveriga, millega saab laisavõitu sööja lüüa mitu kärbest korraga – supp valmib kiiresti, odavalt ja tänu ingverile soojendab talvisel ajal külmunud keret. Arvatavasti pole seal ka kaloreid ülemäära.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.