• 17.01.24, 12:51

Kadrina vallas kõik haridusasutused streigiga ei liitu

Kadrina vallas võtab üleriigilisest haridustöötajate streigist osa Kadrina keskkooli 54 õpetajat. Vohnja lasteaed-algkool ja lasteaed Sipsik ei osale.
Kadrina keskkooli õptajad plaanivad streikide kolm päeva.
  • Kadrina keskkooli õptajad plaanivad streikide kolm päeva. Foto: Kadrina fotoveeb
Kadrina Keskkooli 54 õpetajat streigivad kolmel päeval, 22.- 24. jaanuaril. Streigipäevade eest õpetaja töötasu ei saa. Õpetajate osavõtt on tingitud valitsuse senisest soovimatutest leida kompromisse ja pidada kinni antud poliitilistest lubadustest. Streigi põhjuseks on haridustöötajate liidu konkreetne nõudmine määrata üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammääraks 1950 eurot kuus, mille suhtes riikliku lepitaja vahendusel ei ole saavutatud valitsusega kokkulepet, teatas Kadrina vallavalitsus.
Streigi ajal on õpilased suunatud distantsõppele - koolibuss ei sõida ja koolimaja on kinni. 22. jaanuariks saadetakse kooli poolt õpilastele kodune loominguline ülesanne. Kuigi koolimaja on kinni, on lastel võimalik saada soovi korral kooli sööklast sooja toitu. Streigi ajal on õpilastel võimalus osa võtta Kadrina noortekeskuse tegevustest kella kümnest viieni õhtul.

Seotud lood

Uudised
  • 17.01.24, 11:03
Selline on Tapa valla koolide ja lasteaedade streigiplaan
Esmaspäeval algava õpetajate tähtajatu streigiga liituvad ka Tapa valla koolide õpetajad ning toetusstreigi korraldavad ka koolitöötajad ning lasteaiatöötajad.
Uudised
  • 16.01.24, 15:23
Väike-Maarja vallas on streigi kestvus erinev
Väike-Maarja valla haridusasutuste paljud õpetajad ühinevad streigiga, streigi kestvus on koolides ja lasteaedades erinev, teatas Väike-Maarja vallavalitsus.
Uudised
  • 16.01.24, 15:09
Haljala vallas streigivad kõik haridusasutused
Esmaspäeval algava tähtajatu õpetajate streigiga ühinevad kõik Haljala valla haridusasutused.
Uudised
  • 16.01.24, 14:20
Rakvere linnas liitub streigiga valdav enamus munitsipaalkoolide töötajaid
Abilinnapea palub lapsed koju jätta
Esmaspäeval algava õpetajate streigiga liitub valdav osa munitsipaalkoolide õpetajatest ja Rakvere Waldorfkool, Rakvere eragümnaasium streigiga ei liitu, teatas Rakvere linnavalitsus.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele