• 16.01.24, 15:09

Haljala vallas streigivad kõik haridusasutused

Esmaspäeval algava tähtajatu õpetajate streigiga ühinevad kõik Haljala valla haridusasutused.
Haljala kooli õpetajad on otsustanud esialgu streikida kolm päeva.
  • Haljala kooli õpetajad on otsustanud esialgu streikida kolm päeva. Foto: Sten Semjonov
Haljala lasteaed Pesapuu ja Võsu Kool koos lasteaiarühmadega võtavad osa toetusstreigist maksimaalse kestvusega kolm päeva. Samuti on Haljala kooli ametiühingu esindajad teavitanud osavõtust tähtajatust streigist, kuid esialgu võetakse streigist osa samuti kolm päeva.
Haridusasutused korraldavad streigi ajal oma töö selliselt, et asutused on avatud, kuid igapäevane töörütm on häiritud. Koolimajad on avatud ning kõigil, kellel on vajadus, säilib võimalus kooli tulla ja saada ka koolilõunat, kuid õppetööd koolides ei toimu. Muudatusi esineb ka õpilasliinide graafikus. Lasteaedades on toimub tegevus liitrühmades, kui streik ei võimalda tavapärast töökorraldust tagada.
Täpsema info streigi aegse õppe- ja töökorralduse muudatuste kohta edastavad haridusasutused vanematele oma infokanalites.
Haljala kooli direktor Ivo Tupits kirjuats kooli kodulehel, et streigiga soovivad õpetajad suunata tähelepanu tänase Eesti hariduskorralduse kitsaskohtadele (õpetajate koormus, järelkasv, töötasu, kvaliteet, konkurentsivõime maailmas jne). "Tegu on küsimuste ja probleemidega, millega riik on vastutustundetult liiga pikalt venitanud ja mille otsustamatuse tõttu on lähitulevikus ohus kogu Eesti haridus. Olukord puudutab meid kõiki," ütles Tupits.
Streigi ajal koolis õpet ei toimu. Koolimaja jääb kõigil kolmel päeval (22.-24. jaanuar) küll avatuks, kuid õpetajaid hoones ei ole. "Vähese olemasoleva personali tõttu soovitame jätta lapsed neil päevadel koju. Kui see pole aga võimalik siis saavad lapsed mõistetavalt koolimajas olla," selgitas Tupits.
Selguse saamiseks nii bussiliinide kui ka koolilõuna osas palus Tupits lapsevanematel kolmapäevaks teavitada klassijuhatajat otsusest lapse koolisaatmise või mittesaatmise osas. Mitteteatamist tõlgendab kool vastusena, et lapsel on võimalik need päevad kodus olla.

Seotud lood

Uudised
  • 16.01.24, 14:20
Rakvere linnas liitub streigiga valdav enamus munitsipaalkoolide töötajaid
Abilinnapea palub lapsed koju jätta
Esmaspäeval algava õpetajate streigiga liitub valdav osa munitsipaalkoolide õpetajatest ja Rakvere Waldorfkool, Rakvere eragümnaasium streigiga ei liitu, teatas Rakvere linnavalitsus.
Uudised
  • 27.10.23, 06:03
Õpetajate põuda üritatakse leevendada asendusõpetajate abil
Koolid kasutavad teenust viimases hädas
Eestis on olemas asendusõpetajate võrgustik, mis koondab selleks kvalifitseeruvad inimesed ja asendusõpetajat vajavad koolid. Asendusõpetajate võrgustik võiks olla tihedam, leiab teenuse pakkuja. Kõrge hinna tõttu kasutavad paljud koolid teenust siiski vaid viimases hädas.
Uudised
  • 24.03.23, 06:02
Haljala kool naudib nutiajastut täiega
Haljala uues koolimajas on kõik klassid varustatud uute puutetundlikke nutitahvlitega ning kriiditahvlid on saanud ajalooks.
Uudised
  • 06.11.23, 14:59
Lääne-Virumaa õpetajate palk on kõrgeim Vinni vallas ja madalaim Rakvere linnas
Tosinas omavalitsuses on õpetajate palk 120% Eesti keskmisest
Eesti õpetajaskond soovib haridustöötajate palga tõusu 120%ni Eesti keskmisest palgast. Kui palju aga üldhariduskoolide õpetajad praegu Eesti ja Lääne-Virumaa omavalitsustes palka saavad ja mitu protsenti see keskmisest palgast moodustab, heidab valgust haridus- ja teadusministeeriumi koostatud tabel.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele