• 16.01.24, 14:20

Rakvere linnas liitub streigiga valdav enamus munitsipaalkoolide töötajaid

Esmaspäeval algava õpetajate streigiga liitub valdav osa munitsipaalkoolide õpetajatest ja Rakvere Waldorfkool, Rakvere eragümnaasium streigiga ei liitu, teatas Rakvere linnavalitsus.
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee palub lapsevanematel jätta õpetajate streigi ajal koolilapsed koju.
  • Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee palub lapsevanematel jätta õpetajate streigi ajal koolilapsed koju. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee sõnul on hetkel teada, et Rakvere linna munitsipaalkoolide (Rakvere Reaalkooli, Rakvere Vabaduse kooli ja Rakvere Põhikooli) töötajaist liitub streigiga valdav enamus. „Kõigil on õigus streigiga liituda vabalt valitud ajahetkel, ka neil, kes seda esialgu ei teinud. Seega selgub lõplik streikijate arv streigi lõppedes,“ märkis Kaljuvee pressiteate vahendusel.
„Palume lapsevanematel mõista, et tavapärase õppetöö korraldamiseks ja laste turvalisuse tagamiseks pole streigi ajal koolimajades piisavalt töötajaid. Seepärast palume õpilastel koju jääda,“ sõnas abilinnapea.
22. jaanuaril algab Eesti Haridustöötajate Liidu korraldatav üldhariduskoolide õpetajate tähtajatu streik. Üldhariduskoolide teised töötajad korraldavad alates samast kuupäevast toetusstreigi kestusega kuni kolm päeva.
Kuna koolide streigiaegne töökorraldus on koolimajati erinev, siis informeerivad kõik koolid lapsevanemaid ja õpilasi oma streigiaegsest töökorraldusest ametlike infokanalite kaudu ise.
22.-26. jaanuaril on koolide toitlustamine korraldatud toidupaki näol.
Abilinnapea sõnul on tegemist tähtajatu streigiga. „Esialgselt arvestame, et selline töökorraldus kehtib 22.-26. jaanuaril, edasise osas saame selguse esimese streiginädala jooksul,“ täpsustas Kaljuvee.
Kõikidest olulistest muudatustest informeerime koolide ja linna ametlike kanalite kaudu jooksvalt.
Noortekeskus avab streiginädalal oma uksed tavapärasest varem ja noored on oodatud majja juba kella 12.30st.
Rakvere linna munitsipaallasteaedade personal saab osaleda toetusstreigis maksimaalse kestvusega kolm päeva. „Eelinfo kohaselt ei ole Triinu, Rohuaia ja Kungla lasteaia töökorralduses olulisi muudatusi ette näha, sest streigis osalevaid pedagooge on väga vähe. Streigijuhid peavad lasteaedade töötajate toetusstreigis osalejate arvu teatama 17. jaanuaril, teavitame, kui olukord on eelinfost oluliselt erinev,“ selgitas abilinnapea.

Seotud lood

Uudised
  • 08.01.24, 11:56
Maakoolide tulevik on lapsevanematest õpetajad ja koolimajast loobumine
Neli stsenaariumit
Eesti maakoolide tulevik sõltub eelkõige kohalike avalike teenuste tervikvaatest ning õpetajakoolituse kättesaadavusest maapiirkondades, toob Arenguseire Keskus välja värskes lühiraportis “Õpetajate järelkasvu tulevik: maakoolide õpetajad aastal 2040”.
Uudised
  • 15.12.23, 14:51
Omavalitsusjuhid ei poolda streikivatele õpetajatele palga maksmist
Tallinn plaanib 20. jaanuaril algava õpetajate streigi ajal jätkata streikivatele õpetajatele palga maksmist, ehkki seadus selleks ei kohusta. Lääne-Virumaa omavalitsusjuhid ei ole valdavalt veel seda otsust teinud, kuid tendents on sinnapoole, et streigi ajal streikijatele palka ei maksta.
Uudised
  • 14.12.23, 17:38
Rakvere õpetajate keskmine palk on ligi 2000 eurot
Kaljuvee: Rakvere lahendab teiste KOVide puudujääke
Hiljuti haridus- ja teadusministeerium avaldatud andmed õpetajate palga kohta näitasid Rakvere linna õpetajate palgataset tegelikkusest kehvemana.
Uudised
  • 06.11.23, 14:59
Lääne-Virumaa õpetajate palk on kõrgeim Vinni vallas ja madalaim Rakvere linnas
Tosinas omavalitsuses on õpetajate palk 120% Eesti keskmisest
Eesti õpetajaskond soovib haridustöötajate palga tõusu 120%ni Eesti keskmisest palgast. Kui palju aga üldhariduskoolide õpetajad praegu Eesti ja Lääne-Virumaa omavalitsustes palka saavad ja mitu protsenti see keskmisest palgast moodustab, heidab valgust haridus- ja teadusministeeriumi koostatud tabel.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele