• 16.07.24, 09:29

Kadrinas hakatakse punahauda lahti kaevama

Kuigi Kadrina punamonument viidi pargist ära juba 2022. aasta novembris, siis monumendi juures olevate haudade teisaldamine toimub täna. Hauad teisaldab Eesti Sõjamuuseum.
Kadrina vennashaud.
  • Kadrina vennashaud. Foto: Kadrina Vallavalitsus
Kadrina punamonumendi viis omaalgatuslikult minema Kadrina vallavalitsuse liige Andres Nukk 2022. aasta novembri lõpul.
Muinsuskaitseameti arhiivi andmetel on Kadrinas Viru ja Pargi tänava vahelisel haljasalal asuvasse vennashauda maetud umbes 30 inimest, kellest seitse oli ka nimeliselt teada ja nende nimedega tahvlid olid monumendi juures.

Seotud lood

Uudised
  • 30.11.22, 12:20
Kolm punamonumenti läks kaduviku teele
Võrreldes eilse hommikuga on tänaseks Lääne-Virumaal kolm punamonumenti vähem. Kadunud on okupatsiooni sümboliseerinud sambad Tapal, Tamsalus ja Kadrinas.
Uudised
  • 24.11.22, 12:00
Vaata, millised punamonumendid tuleb eemaldada ja millised mitte
Riigikantselei juures tegutsev punamonumentide töörühm kaardistas 322 monumenti, millest eemaldada või asendada tuleks 244. Käesolevaks hetkeks on neist juba eemaldatud 56. Neutraalseks hindas töörühm 74 monumenti.
Uudised
  • 31.05.22, 06:00
Suurem osa Rakvere punatähiseid on ajalooks saanud
Ajal, mil jätkuvalt Rakvere kesklinnas seisev punamonument kütab kirgi, tasuks ehk meenutada, et tegelikult on Rakveres olnud terve rida nõukogude okupatsiooni põlistavaid mälestusmärke ja mälestustahvleid, millest lõviosa on eemaldatud.
Uudised
  • 29.11.22, 10:12
Tapa vallavalitsus otsustas eemaldada kaks punamonumenti
Tapa vallavalitsuse otsusega eemaldatakse lähiajal punamonumendid Tapal Paide 14 kinnistul ja Tamsalu kultuurimaja pargis.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele