• 22.07.24, 06:00

Ubjas tegutsev Fer Project laiendab tootmist

Lääne-Virumaal Ubjas tegutsev puittooteid valmistav ettevõte Fer Project OÜ astub suure sammu edasi ja toob Põhja- ja Baltimaades esimesena turule tahutud pinnaga voodrilauad, mille tarvis telliti eritellimusel masin, ehitati uus tööstushoone ja võetakse palgale kuni kümme inimest.
Fer Project üks üks omanikest, tegevjuhi rollis tegutsev Ando Holm uues tootmishoones tahutud puidust seina taustal.
  • Fer Project üks üks omanikest, tegevjuhi rollis tegutsev Ando Holm uues tootmishoones tahutud puidust seina taustal. Foto: Rahel Lepp
“Uudne on see, et meil saab olema suutlikkus toota tahutud puitu tööstuslikus mahus,” täpsustas ettevõtte üks omanikest, ettevõtte tegevjuhi rollis tegutsev Ando Holm. Käsitsi nikerdajaid ikka leidub, aga tööstuslikus mahus tahutud puidu tootjaid Holmi teada ei ole ei Balti- ega Põhjamaades, nii et teatud mõttes on väikeses Ubjas tegutseva pereettevõtte näol tegu pioneeridega.
Tahutud puidu puhul on tegu lauaga, mis peale tööstusliku kirvega ülekäimist jätab mulje justkui oleks tegu vana puiduga ja võimaldab tervele uuele majale tekitada rustikaalne ilme nii välis- kui sisepindadel. Tööstuslik kirves valmis eritellimusel, disainiti Saksamaal ja ehitati Itaalias. Ettevõtte laiendamise tarvis osteti vana laudahoone. “Kraapisime sõnniku maha ja ehitasime selle kaasaegseks tootmishooneks, kus jagub varsti tööd kuni kümnele inimesele,” tutvustas Holm plaane, mis saavad teoks ilmselt juba mõne kuu jooksul.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele