• 22.07.24, 15:13

Endise metsavennad koguvad raha Ruuben Lamburi mälestuskivi jaoks

Eesti Endiste Metsavandade Liit kutsub tegema annetusi, et paigaldada mai keskel lahkunud Ruuben Lamburi hauale väärikas mälestuskivi.
Ruuben Lamburi mälestuskivi on plaanis avada tema 99. sünniaastapäevaks.
  • Ruuben Lamburi mälestuskivi on plaanis avada tema 99. sünniaastapäevaks. Foto: Eesti Endiste Metsavandade Liit
Ruuben Lambur oli noorkotkas, sõjaliste teenetega vabadusvõitleja, Riigivapi teenetemärgi kavaler, Rakvere valla aukodanik ja Eesti Endiste Metsavendade liidu auliige.
Kalmu- ja mälestuskivi esialgne maksumus koos paigaldusega on 5000 eurot, selle avamine toimub novembris. Omapoolse panuse kalmukivile saate teha 31. augustini kandes meelepärase summa Eesti Endiste Metsavendade Liidu arvele.
Kõikide isikute ja asutuste nimed, kes teevad annetuse summas 50 eurot ja enam, lisatakse raamitud tänukaardile, mis jääb perekonnale.
Annetused on oodatud:
Makse saaja: EESTI ENDISTE METSAVENDADE LIIT
Arveldusarve number: EE411010152001618009
Selgitus: annetus Ruuben Lambur mälestuskivi
Pärast annetuse teostamist palutakse saata e-mail [email protected] või helistada 527 3368 ja jätta oma kontaktid, et sügisel mälestuskivi avamisele kutse saada.

Seotud lood

Uudised
  • 16.05.24, 12:35
Lahkus vabadusvõitleja Ruuben Lambur
„Väga kurvad uudised. Igaviku teele läks paar päeva tagasi oma 99 sünnipäeva tähistanud vabadusvõitleja, endine metsavend, Rakvere valla aukodanik, Lääne-Virumaa kuldse vapimärgi kavaler ja minu hea tuttav ja kamraad Ruuben Lambur,“ kirjutas Sven Hõbemägi.
Uudised
  • 25.06.21, 16:41
96aastane metsavend Ruuben Lambur: noored on praegu täpselt samasugused nagu minu ajal
Võidupüha ja jaanipäeva tähistamine on Sõmerul elava Ruuben Lamburi jaoks kiire aeg. Tuli leida võimalus, kuidas jõuda nii maakaitsepäevale Väike-Maarjas kui ka istuda lähedastega väikese jaanitule äärde. Õnneks on neid, kellega koos olla ja rääkida, sest jutte ja tarkust mida teistega jagada, on Ruuben Lamburil palju.
Uudised
  • 28.02.22, 13:32
Ruuben Lambur: ma ei tee vaenlasele seda rõõmu, et oleksin vihane
Sõmerul elav 96aastane Ruuben Lambur on endine metsavend, kes 18 aastat oma elust näinud ja kogenud õudust ja hirmu, ent seda põrgut enda sõnul enam kaasas ei kanna.
Uudised
  • 26.03.22, 11:58
Ruuben Lambur: Koolimajadest said staabid, kus koostati rahvavaenlaste nimekirju ja inimesi piinati
Toome teieni loo, mille peakangelane on Ruuben Lambur, Sõmeru mees, kes elas üle sõjakoledused ja viibis 18 aastat õõvastavates oludes vangilaagris. Täna on ta 96 aastane ja ütleb: "Mind ajab naerma, mida nad mulle tegid. MINA ELAN VEEL, aga neid pole enam ühtegi."
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele