• 22.07.24, 12:21

Mainekas briti ajaleht kiitis Virumaa vaatamisväärsusi

Briti ajalehes The Guardian ilmus artikkel, mis tutvustab Põhja-Eesti loodust ja vaatamisväärsusi.
Altja võrgukuurid.
  • Altja võrgukuurid. Foto: Hans Põldoja
Ajakirjanik Kevin Rushby käis Visit Estonia kutsel Baltikumis seiklemas ja kirjutas pika loo Põhja-Eestist.
Artiklis tõmbab ta ikka ja jälle paralleele Tove Janssoni romaaniga “Suveraamat” ning leiab näiteks, et õhtune idüll Altjal oleks otsekui sellest raamatust pärit.
Guardiani ajakirjanik külastas lisaks Altjale ka Käsmu meremuuseumi, millel päris pikalt peatutud, ning Viru raba, kus Rushby oma sõnul nägi maagiat, mis on kätketud maailmakuulsa iiri luuletaja, Nobeli kirjanduspreemia võitnud Seamus Heaney luuletusse “Soomaa”.

Seotud lood

Uudised
  • 14.10.23, 09:00
Reet Hääl tahab Käsmu külaelu õitsele lüüa
"Viru võngete" 16. saade
Reet Hääl on oma südameasjaks võtnud Käsmu küla elukeskkonna paremaks muutmise. Selle rannakülaga on ta olnud seotud juba lapsepõlvest saadik.
Uudised
  • 18.07.21, 07:15
Noorte kalurite laagris ropendamist ei sallita
Noored hakkavad vähem ropendama, toovad Käsmus korraldatava laagri „Noor kalur“ korraldajad välja laagri ühe positiivsetest külgedest. Nimelt on nad pannud tähele, et laagris viibides hakkavad poisid üksteist korrale kutsuma ning peetakse ka arutelusid selle üle, millised on ropud sõnad ja millised vandesõnad.
Uudised
  • 19.05.22, 14:13
Välismaised reisiprofid kiitsid Lääne-Virumaad
Euroopa reisiprofessionaalid tutvusid Tourest Hosted Buyer Programme vahendusel Tallinna, Tartu ja Lääne-Virumaa vaatamisväärsustega ning kohtusid kohalike turismiettevõtjatega, et leida uusi koostöövõimalusi. Lääne-Virumaal jäi neil nii mõndagi silma.
Uudised
  • 30.07.23, 15:25
Populaarne Viru raba õpperada saab sügiseks uue parkla
Sügiseks valmib Eesti ühe külastatavamasse matkakohta, Lahemaa rahvuspargis asuva Viru raba õpperaja lähistele kauaoodatud uus parkla kuni 90 sõiduautole.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele