• 04.08.24, 06:00

Uus minister lubab toetada elamute korrastamist maal

Kui me vastame jaatavalt küsimusele, kas tahame, et Lüganusel, Väike-Maarjas ja Vastseliinas oleks majandus ja inimestel oleks seal mugav elada, siis peame mõtlema, kuidas aidata omavalitsustel ja kohalikel ettevõtetel sinna luua vähemalt mingisugunegi kvaliteetne elamufond, ütles uue valitsuse taristuminister Vladimir Svet.
Kui ettevõtja näeb, et riik laristab raha, pole tal mingit motivatsiooni makse maksta, ütleb taristuminister Vladimir Svet.
  • Kui ettevõtja näeb, et riik laristab raha, pole tal mingit motivatsiooni makse maksta, ütleb taristuminister Vladimir Svet. Foto: Siim Lõvi /ERR, Scanpix
„Pean ausalt tunnistama, et olen eluasemeprogrammi osas uskumatult õnnelikus olukorras. Ühest küljest pean selle elluviimist oluliseks, teisalt ei ole ma seotud nende varem tehtud otsustega,“ lausus Svet.
Ministri sõnul on Eestis eraldi probleem väikevaldadega ja -linnadega, kus eluasemeturg ei tööta. Lahendust näeb ta olemasoleva elamufondi renoveerimise toetamises ja ka üürimajade rajamises.
„Üks peamisi probleeme, mis üürimajade programmi sündimiseni viis, on see, et paljud tootmist avavad ettevõtted hakkavad teenuseid pakkuma väljaspool suuri keskusi, nad tunnistavad, et neil on väga raske sinna töötajaid meelitada, sest nad ei saa neile pakkuda suurte linnadega võrreldavaid elamistingimusi,“ rääkis Svet.
Loe lisaks
Rakveres asuv Lennuki tööstusala on üks positiivne näide ettevõtluse arendamisest Lääne-Virumaal. Nüüd plaanitakse maakonna erinevatesse piirkondadesse rajada kolm uut tööstusala, et maandada ettevõtjatele planeerimisega seotud riskid. Fotol on Lennuki tööstusala arendus neli aastat tagasi.
  • 18.06.24, 07:46
Lääne-Virumaa soovib saada Eesti kõige ärisõbralikumaks paigaks
„Nad ütlevad: „Ma ei tule Väike-Maarjasse, sest elan kaasaegses korteris, aga seal selliseid kortereid pole.“ Ja just seepärast kaasrahastas riik koos kohalike omavalitsustega mitmes kohas kohaliku eraettevõtluse osalusel selliste majade loomist,“ jätkas ta.
Taristuminister ja äsja vermitud sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Vladimir Svet rääkis eelarve targast kärpimisest, oma suhtumisest maksutõusudesse, uue valitsuse eluasemepoliitikast ja muustki.
Järgneb intervjuu uue taristuministri Vladimir Svetiga

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele