• 24.10.24, 12:51

Venelaste veretööd Põhjasõja päevil

Põhjasõja päevist on rahvajuttudena säilinud omajagu pajatusi. Kui suur või väike tõepõhi neil all, on tänapäeval kohati üpris raske öelda.
Eestimaa pinnal toimunud Põhjasõja lahingutest on kunstnikud jäädvustanud Narva lahingut. See on aga prantslase Jean-Marc Nattier 1717. aastal valminud maal 13 aastat varem praeguse Valgevene territooriumil toimunud Lesnaja lahingust, kus rootslased haledalt tappa said. Maalil on kujutatud venelaste rünnakut metsa servas asunud rootslaste eelvägedele.
  • Eestimaa pinnal toimunud Põhjasõja lahingutest on kunstnikud jäädvustanud Narva lahingut. See on aga prantslase Jean-Marc Nattier 1717. aastal valminud maal 13 aastat varem praeguse Valgevene territooriumil toimunud Lesnaja lahingust, kus rootslased haledalt tappa said. Maalil on kujutatud venelaste rünnakut metsa servas asunud rootslaste eelvägedele. Foto: Vikipeedia
Midagi on aga kindlasti, sest ükski lugu päris tühja koha pealt ei teki. Liialdused sinna külge aga küll. Ning aastate kuludes elab lugu juba oma elu.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele