• 15.04.25, 06:00

Aasta tegutsenud õdedest pitsameistrid kavandavad äri laiendamist

Tamsalus valmivad ainulaadsed pitsad – pitsatainas ei kerki mitte pärmiga, vaid juuretisega. Pärli Pizza nagu kõlab brändinimi, sai alguse üsna juhuslikult.
Izabel (vasakul) ja Mariam pitsaköögis.
  • Izabel (vasakul) ja Mariam pitsaköögis.
  • Foto: Rahel Lepp
“Varem müüsime aegajalt Tamsalu rahvale juuretisega tehtud leiba ja saia,” rääkisid õed Mariam (25) ja Izabel (21) Stoliar nii enda kui ka ema ja teiste õdede eest. Stoliaride peres on nimelt 11 last ning tervisliku toidu austajana ei ole juba aastaid poest leiba-saia ostetud, vaid need on valmistatud kodus ning juuretisega. Ema kõrvalt on selle kunsti ära õppinud ka tütred.
Umbes aasta tagasi katsetati juuretisetaignal pitsat. “Pitsa jaoks peab tainas olema vedelam kui saia jaoks,” selgitas Mariam. Lisaks õigele kontsistentsile tuli ka maitse mahedamaks timmida, sest nagu selle saia teine nimi – hapusai - ütleb, annab juuretis küpsetisele iseloomuliku hapuka maitse.
Kui õige tainas valmis, anti Tamsalu rahva FB lehel teada, et soovi korral saab neilt pitsat osta. “Soovijaid oli palju juba alates esimesest korrast,” meenutasid õed. Kel pitsa maitse suus, nõudis veel. Kuna nõudjaid tuli üha juurde, sündiski otsus – sukelduda pitsamaailma ja proovida, kas tasub ära või mitte. Ühtlasi pidi pere loobuma hoovile plaanitud varjualusest, kus vihma varjus grillida, sest pooleliolev ehitis sai neljandagi seina ette ja nii sündis köök, kus nüüd valmivad nii leivad-saiad kui ka pitsad.

Seotud lood

Uudised
  • 16.08.23, 11:29
Tamsalus alustas uus toidukoht
Alates kolmapäevast on Tamsalus aadressil Kesk 1 ratastel toidukoht, kus saab osta kiirtoitu.
Uudised
  • 10.07.22, 06:00
Maido Nõlvaku räimepitsa läks kui soe sai
„Ma pole elu sees pitsat teinud,“ sõnas Maido Nõlvak Kunda mere- ja perepäeval toimunud räimekonkursil, kus neli võistkonda valmistasid itaalia rahvusrooga meie räimega.
Uudised
  • 26.07.24, 06:00
Kristina Litvjak – fotograafist sai Napoli pitsa meister
Kristina Litvjak (38) on fotograaf ja peab koos elukaaslase ja sõpradega Rakveres pitsakohta Ciao Bella. “Kahel alal tegutsemine sobib mulle – kui ühest väsin, maandan end teise tegevusega,” on naine praeguse asjade korraldusega rahul. Fotograafiks õppis ta ise, söögitegemise nipid said selgeks Austraalias farmis töötades.
Uudised
  • 08.04.25, 16:58
Ukrainlastest abielupaar avab Rakveres toidukoha
Ukrainlased Iryna ja Oleksandr on Rakvere rahva poolehoiu võitnud juba ammu enne toidukoha avamist. Õigupoolest sündiski restorani-mõte suuresti klientide palvel.
  • ST
Sisuturundus
  • 30.10.24, 09:20
Kontorielu koos mitme põlvkonnaga – väljakutse või võimalus?
Tänapäeva töömaailmas kohtuvad kontorites sageli erinevad põlvkonnad: beebibuumerid, X-põlvkond, milleeniumilased ja Z-põlvkond. Igaühel neist on oma ootused, tööharjumused ja suhtumine töökeskkonda. Selline mitmekesisus võib tunduda keeruline, kuid pakub ka väärtuslikku võimalust õppida ja kohaneda erinevate lähenemistega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele