Tööka augusti järel hakkab Äripäeva kolumnisti Üllar "Myrakas" Priksi kevadel käivitatud toitlustusäri miinusest välja jõudma. Aga festivalid pole vennad. Kaugel sellest…
- Ühel augustikuu festivalil trehvas kolumnist-ettevõtja Myrakas (vasakul) lihakuningas Grilli-Volliga, kes korraks enda "kapist" välja astus ning Myraka võileiba sõi. Foto: Erakogu
Jou-jou, ärirahvas! Pommdigipomm! August 2023, mässiv! Myrakas on jälle majas!
Aa, ei, ma sellest räpivärgist tean samapalju kui oma kubet lakkuv mangust BSH eraelust. Proovin lihtsalt toore jõuga noortepärane olla. Sest nagu ma aru olen saanud, siis näoraamat on põhimõtteliselt virtuaalne vanadekodu. Elus kibestunud tüübid, kellel on pooled karvad pealae pealt ninna ja kõrva ümber kolinud, räuskavad seal üksteise peale, et pärast oleks julgem end magama nutta.
Ma tahan olla kas või kriipsukene edumeelsem ja võitlen parasjagu Instagramiga. Jaa, ma tean, see hakkab samuti tasahilju museaaliks muutuma. Et ikka Tik-Tok ja Snapchat kõik need muud eksootilised elukad.
Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd siis ka toitlustusettevõtja.
Kevadel alustas ta toitlustusäriga ning kirjutab korra kuus, kuidas äritegevus edeneb. Tema arvamusartiklid ilmuvad ka Lääne-Virumaa Uudistes.
Eelmises sissekandes jagas Myrakas raskeid tundeid, mis teda puhkuse ajaks ettevõtte-lapsukese teiste hoolde usaldamisel valdasid.
Peab tunnistama, et kuramuse kõva väljakutse on ajaga kaasas käia. Ma olen seal instas ikka üksjagu sitta kokku keeranud. Küll on ühte asja mitu korda üles lennanud, küll telefoni fotokaustast postituse külge täiesti asjasse puutumatu pilt haigutavast koerast kleebitud. Ei saa ma siiani sotti, mis vahe on stooril ja riilsil ja miks ma olen mõne festivali asemel ära tääginud Põlvamaa põlislaanes puidust taburette vooliva tisler Toivo. Aga kuidagi ma toimetan. Kui ma veel Humanast värvilised retuusid sebin ja tõuksi selga ronin, siis peaks noorema otsa sihtgrupp peos olema.
Kukkel kinni, tõste, grill…
Kui te küsiksite minult, millest ma tegelikult praegu mõtlen, siis vastaksin sedasi: mõtlen sellest, kas ma teen Maarjamaa parimaid veganvõikusid. Ja kurat võtaks, teen ikka küll. Aga kui ma peaksin selle tõestuseks neist veel ühe ise pintslisse pistma, siis jookseksin kiljudes metsa ja paluksin põdralt poliitilist varjupaika.
August on olnud ootamatult pöörane. Kui varem mahtus sellesse mu hea sõbra määratluse kohaselt mädakuusse vaid minu sünnipäev ja tseremoniaalne väliköögi kokkupakkimine, siis sel aastal külastasin kolme täiesti eriilmelist festivali. Sünnipäeva ei jõudnud ma üldse pidada ning kuna sündmustehooaeg pole veel kaugeltki läbi, lükkub ka köögi sulgemine määramata kaugusesse.
Seotud lood
"Püsime pinnal, aga hävinguks pole palju vaja."
Mõnikord peab lapse juurest ära minema. Hinges piinad ja südames mure, siirdus noor toitlustusettevõtja ja Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks sinise mere ja kõrgete mägede poole ning jättis äri seniks partnerite kätte.
Märtsis toitlustusäriga alustanud Üllar "Myrakas" Priks sai teada, et moodsad urinaalid ei haisegi eriti palju hullemini kui teiste kauplejate telkides kärssav liha, ning nägi hulgaliselt ülespoole suunurkadega matsunud suid.
Rikkad kunded sõid Äripäeva kolumnisti Üllar "Myrakas" Priksi veganvõikusid, nagu homset poleks. Üks neist pidas järjekorras seisnud hordidele haaravaid kiidukõnesidki.
Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks põrkus juba ettevõtjatee alguses bürokraatiaga, mida ei saa loogilisuses küll süüdistada. Hoopis isevärki lugu on aga eneseväärikusega …
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.