• 26.05.24, 14:46

Äripäeva arvamusliider: ettevõtjad on solvunud, et Kaja Kallas neid imbetsilliks peab

Kuidas saada riigieelarve tasakaalu ja riigirahandus korda? Sellele keskendus seekordne "Äripäeva arvamusliider", koondades ülesande lahendamiseks Äripäeva enda ajutrusti.
Kaja Kallasel on vaja suhteid siluda nii koalitsioonipartnerite kui ka ettevõtjatega.
  • Kaja Kallasel on vaja suhteid siluda nii koalitsioonipartnerite kui ka ettevõtjatega. Foto: SIPA/Scanpix
Saates rääkis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, et kui eelarvearutelu on üks osa, siis laiemalt on jama majas selle pärast, et ettevõtjate ja valitsuse suhted on seisus, kus nad pole ilmselt aastakümnete jooksul olnudki.
"Kui ma mõned nädalad tagasi sattusin rääkima ühe päris suure ettevõtte juhiga, siis ta küsis, kas peaminister Kaja Kallas esineb [Äripäeva Äriplaani konverentsil]. Traditsiooniliselt seal peaminister esimese ettekandega esineb, kui räägib riigi äriplaanist järgmiseks aastaks. Ja ma ütlesin "jah", mille peale ütles ta kategooriliselt, et tema sinna saali ei tule," rääkis Mandel.
"Küsisin "miks" ja ta ütles, et teda vihastas ja solvas see, kuidas reformierakond eesotsas praeguse peaministriga enne valimisi teda imbetsilliks pidas. Et ei öelnud enne valimisi, et riigirahanduse seis on selline, mis eeldab pärast valimisi valusaid otsuseid."
Millised need suhted õieti on ja kuidas neid parandada, sellest Mandel rääkiski.
Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk tõi aga lauale faktid: mis seisus on riigirahandus päriselt ja kuidas sellises olukorras üldse eelarvet teha.
Teemaveebi Finantsuudised juht Villu Zirnask pakkus ajaloolist perspektiivi, kuidas me üldse praegusse olukorda jõudnud oleme.
Saatejuht on Indrek Lepik. Saate aitasid teha arvamustoimetajad Karl-Eduard Salumäe ja Neeme Korv.

Seotud lood

Saated
  • 18.05.24, 09:46
Äripäeva arvamusliider: kas elu Eestis oleks parem, kui sakslaste-prantslaste asemel investeeriks Hiina?
Mida toob Eestile euroliidu tööstuspoliitika? Lisaks: kas grusiinidel pole tõepoolest Kremlist pääsu ning mis saab hinge vaakuvast teedeehitusest? Need olid lõppeva nädala fookusteemad saates “Äripäeva arvamusliider”.
Saated
  • 12.05.24, 00:06
Peeter Oja: lollus ei ole maailmast kadunud
Eurovisiooni veteran kiidab Veissoni tantsu!
Kuigi eurovalimiste valimiskampaania käib ja Tallinnas vahetus linnavõim, ei ole poliitiliselt laetud ajal avalikus debatis poliitilist satiiri. Näitleja ja humorist Peeter Oja leiab, et materjali tegelikult on, aga probleem on pigem tegijate puudumises.
Saated
  • 04.05.24, 09:00
Äripäeva arvamusliider: EKREs käärib juba mõnda aega
Kas eestlastest on saanud eurooplased? Lisaks: kui sügavaks osutub EKRE kriis ning kuidas teha päriselt rohepööret - need olid sel nädalal saate “Äripäeva arvamusliider” teemad.
Saated
  • 20.04.24, 01:06
Äripäeva arvamusliider: defitsiit ei tule rasketest aegadest ja majanduskasv võlakoormast ei päästa
Riik on end ise puudujääki indekseerinud. Lisaks: kas riigikogus toimuv viib põhiseadusliku kriisini ja kas ajakirjandust on hakatud kohtu abil vaigistama, need olid sel nädalal raadiosaate “Äripäeva arvamusliider” teemad.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele