• 02.06.24, 18:11

Äripäeva arvamusliider: varjatud parteikampaania rikub seadust

Kaks poliitilist lugu: Ühiskonnauuringute Instituut ja Isamaa ning järsku kätte jõudnud eurovalimiste kampaania.
Nii Ühiskonnauuringute Instituut kui ka Isamaa ütlevad, et mingit ühist hingamist ei ole.
  • Nii Ühiskonnauuringute Instituut kui ka Isamaa ütlevad, et mingit ühist hingamist ei ole. Foto: Andras Kralla
Äripäeva kirjeldatud seosed erakonna Isamaa ja mittetulundusühingu Ühiskonnauuringute Instituut vahel jätab vähe tõlgendamisruumi muuks, kui järeldada kahe organisatsiooni tihedat koostööd.
"Kui sa hakkad erakonna kandidaatide pingeridasid looma, siis see on puhas parteikampaania töö, mis parteidele kättesaadavuse korral on küll kindlasti erakonnaseaduse rikkumine," ütles saates "Äripäeva arvamusliider" poliitikavaatleja ja meediaasjatundja Erik Moora.
Tema sõnul on Ühiskonnauuringute Instituudil huvi end erapooletu teadustöö läbiviijana näidata, sest vastasel juhul ei pääseks nende küsitlustulemused sama lihtsasti ajakirjandusse.
"Sümptomaatiline on see, et väga suur osa muust poliitikameediast pole seda seni üles võtnud. Eriti on see küsimus rahvusringhäälingule, aga mingil määral ka Delfile. Postimehe puhul on juba selge," lausus Moora.
Saate teises pooles selgitas poliitilise ja strateegilise kommunikatsiooni ekspert ning konsultatsiooniettevõtte Miltton New Nordics juht Annika Arras, mida teevad parteid teistmoodi seekordsetel Euroopa valimistel ning kelle valitud strateegia tõotab olla edukas.
Saate tegid Karl-Eduard Salumäe, Neeme Korv ja saatejuht Indrek Lepik ja seda saab kuulata siit:

Seotud lood

Saated
  • 31.05.24, 15:41
Isamaa poliitpropagandat levib meedias piinlikult palju
Kokkuvõte nädalast
Erakond Isamaa sugemetega mõttekoda Ühiskonnauuringute Instituut pesi end kavalate võtetega puhtaks ja hakkas ajakirjanduse abiga avalikku arvamust kujundama, rääkisid ajakirjanikud arvamussaates “Äripäev eetris”.
Suur lugu
  • 31.05.24, 06:00
Kuidas Isamaa sugemetega uuringufirma avalikkuse ära tinistas
Isamaa juurtega konservatiivsel mõttekojal on õnnestunud Eesti ajakirjandus ümber sõrme keerata. Selge konservatiivse agendaga ja kohati kallutatult esitletud uuringud jõuavad avalikkuse ette kui neutraalne tõde.
Suur lugu
  • 28.05.24, 07:24
Salajased uuringud. Parvel Pruunsilla instituut tilgutab Isamaale vajalikku infot
Kõigi silme all, aga samas ikka salaja – konservatiivset maailmavaadet levitav ühiskonnauuringute instituut korraldab salajasi küsitlusi, mis aitavad Isamaa erakonnal poliitilist kurssi seada.
Saated
  • 26.05.24, 14:46
Äripäeva arvamusliider: ettevõtjad on solvunud, et Kaja Kallas neid imbetsilliks peab
Kuidas saada riigieelarve tasakaalu ja riigirahandus korda? Sellele keskendus seekordne "Äripäeva arvamusliider", koondades ülesande lahendamiseks Äripäeva enda ajutrusti.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele