• 03.10.22, 10:24

Rakvere teater ärgitab lapsi jõululavastuseks mune meisterdama

10. detsembril kolib Rakvere teatrisse elama pahur lohe, kes seitsme maa ja metsa taga asuva linna elanikke kimbutama ja taga kiusama asub. Selleks, et tulevikus meie ümber pahurate lohede asemel rohkem häid elaks, hakkame teatris lahedaid lohesid kasvatama.
Rakvere teatri jõululavastuse "Lohe linna all" lavastajaks on Helen Rekkor. Kuni 13. novembrini on lastel võimalik meisterdada lohemunad, mida siis etendust külastades vaadata saab.
  • Rakvere teatri jõululavastuse "Lohe linna all" lavastajaks on Helen Rekkor. Kuni 13. novembrini on lastel võimalik meisterdada lohemunad, mida siis etendust külastades vaadata saab. Foto: Priit Mürk/Scanpix/ERR
Jõululavastuse „Lohe linna all” juurde kerkib üks isevärki lohe elamine, kust ei puudu ka lohebeebide lastetuba. Just sinna tuppa kogume kokku laste meisterdatud fantaasiaküllaseid lohemunad, kus nad hella hoole ja armastuse abil kooruda ja südamlikeks lohelasteks sirguda saavad.
Laheda lohe muna tunned ära selle järgi, et see on isemoodi kujuga, ta võib olla hiigelsuur või hoopis päris tilluke, õhkõrn ja samal ajal väga raske, sillerdav ja särav, aga mõnikord hoopis tuhm ja läiketa. Tema koor on kare ja okkaline, kuid leidub ka sulgpehmeid ja sametisi, ühevärvilisi, laigulisi ja udupeene mustriga ehituid. Laheda lohe muna saad pista taskusse või vedada aiakäruga, ta võib loksutades teha häält või olla hoopis hästi tasa. Üks mis kindel – sa tunned ta ära, kui teda oma fantaasiates kohtad!
Kodus pere seltsis või koolis klassikaaslastega meisterdatud munad veereta, saada või tassi teatrimajja 13. novembriks (aadress Rakvere teater, Fr. R. Kreutzwaldi 2a, Rakvere, 44314 Lääne-Viru maakond) või mõnda Rakvere pakiautomaati (telefon 5345 6119).
Etendust vaatama tulles juba näed, kuidas neil lastetoas läheb ja missugused lohed neist kooruvad. Ehk õnnestub sul isegi piiluda ühe lohe magamistuppa ja juua temaga köögis tassike kakaod?
Kõik munad jäävad teatrisse elama ja tagasi neid ei saadeta.
„Lohe linna all” on Helen Rekkori lavastatud ja ukraina muinasjuttudel põhinev visuaalne koguperelavastus. Kunstnik on Jaanika Jüris ja etenduses mängivad Margus Grosnõi, Tiina Mälberg, Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer ja Grete Konksi (külalisena). Esietendus toimub 10. detsembril 2022 Rakvere teatris.
Kuula, mida arvas Rakvere teatri loominguline juht Peeter Raudsepp uuest jõuluetendusest ning kuidas tutvustas teisi Rakvere teatri uuslavastustesi.

Seotud lood

Uudised
  • 27.09.22, 06:44
Alampalga tõus lööb segi teatri palgasüsteemi
Varasemad kultuuritöötajate palga alammäära tõusud on löönud segi Rakvere teatri palgahierarhia, sest valitsus pole miinimummäära tõusuga samas suurusjärgus tõstnud teatrite kogu palgafondi.
Uudised
  • 19.09.22, 10:39
Teater avas hooaja esietenduse, hoogsa peo ja ordenite jagamisega
Lisatud fotod peost
Laupäeva õhtul, pärast hooaja teist esietendust „Di ja Viv ja Rose”, andis Rakvere teater välja kolm tänuordenit.
Uudised
  • 16.09.22, 06:03
Teatrihooaeg algab noorte projektlavastusega
Rakvere teater avab täna oma 83. hooaja. Kell 19 esietendub piiritusetehases Jaune Kimmeli kirjutatud ja lavastatud „Ki(i)vi südamel“ ja laupäeval kell 20 algab väikeses saalis suur hooaja avapidu.
Uudised
  • 14.09.22, 17:06
Teatri uus peakunstnik: minu suurim mõjutaja on olnud Eisma küla loodus
„Kui mingi protsess muutub piisavalt sujuvaks, vajab loominguline inimene edasiliikumiseks uusi väljakutseid,“ põhjendas Tallinna ülikooli disainidotsent Krista Aren Rakvere teatri peakunstniku kohale kandideerimist.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele