Restoraniärimees: käibemaksu langetus puhastaks turu mustast rahast
Restoranide käibemaksu leevendamine tõstaks ettevõtjate konkurentsivõimet, kuid samas vähendaks ka maksudeta palkade maksmist, arvab restoranide Lee ja Lore omanik Kristjan Peäske.
Restoraniomanik Kristjan Peäske korraldab muu kõrval Toidupangale raha kogumiseks heategevuslikke lõunaid. Foto: Raul Mee
“Hästi hea näide on Leedust, kus käibemaks langes COVIDi ajal kaks korda, kuid tegelikult maksulaekumised hoopis kasvasid. See tähendab, et äridel ei olnud enam põhjust tegeleda musta rahaga,” rääkis Peäske Äripäeva raadios.
Oma arvamuse ütlesid välja ka Einar Vallbaum ja Meelis Einstein
Ettevõtjad ja ühiskonnategelased soovivad, et Kaja Kallase järgmine valitsus asuks riigikogu valimistel saadud tugevale mandaadile toetudes viima ellu ammu oodatud suuri reforme.
Neljapäeval toimus riigikogus Keskerakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu teemal "Inimeste ja Eesti ettevõtete toimetulekust tänastes kriisides". Arutelule oli kutsutud üheks esinejaks Aqva Hotelsi juht Roman Kusma. Alljärgnev on tema ettekanne riigikogu ees.
Restorani- ja hotellipidajad ütlevad kui ühest suust: pea kõik riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja ministeeriumid, kes oma töötajaid kuhugi sööma viivad, lasevad arveid kirjutada millegi muu kui toidu peale.
Neeruti mõisa omanikele laulja Hanna Ildile ja tema abikaasa Anderile kuuluva Buxhöwdeni pagarikodade firma maksuvõlg aina kasvab, kuid saiakeste eest makstud raha laekub hoopis teise ettevõtte kontole. Samal ajal saavad sularahas maksjad soodushinda.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.