• 28.01.24, 16:54

Kokkuvõte nädalast: “Rääkida sa, sinder, mõistad!”

Nädal otsa kestnud õpetajate streik jätkub ja kaos süveneb, sest kuigi omajagu on segadust streigi korralduses, pole ka mingit poliitilist selgust või lahendust võimuliidu poolelt, leidsid ajakirjanikud nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates “Äripäev eetris”.
Streikivate õpetajate meeleavaldus Toompeal riigikogu ees 22. jaanuaril.
  • Streikivate õpetajate meeleavaldus Toompeal riigikogu ees 22. jaanuaril. Foto: Liis Treimann
“Ühelt poolt, jah, Eesti 200 esimees Margus Tsahkna räägib oma erakonnakaaslasest haridusministri Kristina Kallase suurest reformikavast, aga siin võiks öelda, nagu Tõnisson Tootsile “Rääkida sa, sinder, mõistad!”, sest otsuseid valitsusest [mis streigi lõpetaks] pole ju,” ütles saates Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Äripäeva raadio toimetaja Lauri Leet tõi välja, et sotsiaaldemokraadid mängivad tulega. “Kui sa sõnades õpetajate nõudmist toetad ja midagi sellega ei saavuta, hakkab see ühel hetkel mõjuma sotside reitingule, mille tõusu oleme viimasel ajal näinud,” märkis Leet.
Reformierakondlasest peaministri Kaja Kallase retoorika viimastel nädalatel on olnud, et plaastri panemine, see streigi lõpetamiseks nõutud 10 miljonit ei aita, tõdes Koit Brinkmann. Samas surve valitsusele kasvab. “Kui me vaatame toetust õpetajatele, siis see on samas suurusjärgus Kaja Kallase tagasiastumise toetusega, seega, mina küll tunnen, et need kaks asja on seotud,” rääkis Brinkmann.
Brinkmanni sõnul ei ole osapooled teinud nädala jooksul sammu edasi ega tagasi ning vastasseis püsib. Leet ennustas aga, et eeloleva nädala lõpuks on streik läbi.
Saates tulid jutuks ka konkurents panganduses seoses uudistega Luminori peatsest müügist, Äripäeva uued paljastused nurjunud apteegireformi järgsel ravimiturul ja Eesti majanduse nirud väljavaated.
Kommenteeriti ka president Alar Karise otsust mitte kutsuda 24. veebruari vastuvõtule riigikogu täies koosseisus, mida mõned parlamendi liikmed on nimetanud põhiseadusliku institutsiooni solvamiseks ja parlamentaarseks kriisiks. Ajakirjanike hinnangul näitavad sellised ülepaisutatud reaktsioonid tõusiklikkuse mentaliteeti end ühiskonna eliidiks pidavate poliitikute seas.
Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad saadet kuulata siit:

Seotud lood

Arvamused
  • 22.01.24, 12:14
Vallbaum: presidendi vastuvõtu üle otsustagu 101 kutsutu osas rahvas
Eesti riigi teenimist ei tohiks mõjutada eliidina kohtlemise soov ega priviligeerituse tunne, kirjutab VIROLi esimees ja Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum.
Uudised
  • 24.01.24, 06:15
Preemiad ja pingerivid: apteegiketid pöörasid proviisorid toidulisandite müügimeesteks
Toidulisandite turg kasvab
Apteegikettide omanikud utsitavad keskselt ette kirjutatud müügiplaanide ja boonustega proviisoreid müüma toidulisandeid.
Uudised
  • 20.01.24, 23:38
Õpetajate streik on kui mädapaise, mis kordub
Aeg-ajalt Eestis toimuv õpetajate streik on nagu mädapaise, mis endast vahepeal märku annab ja siis kaob jälle ära, ütles endine haridusminister Jaak Aaviksoo.
Arvamused
  • 19.01.24, 23:44
"Ma armastan õpetaja tööd... aga ma lihtsalt ei suuda enam"
Ma armastan õpetaja tööd. Õpilased on minu jaoks alati olnud kõige tähtsamad ja ma nii soovin olla see särasilmne, positiivne, loov ja äge persoon, keda õpilased vajavad… aga ma lihtsalt ei suuda enam, kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kes otsustas aasta alguses õpetajaametist loobuda.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele