Traditsioonide hoidmine on vajalik, aga ajad muutuvad ja kombed koos nendega. Kui esivanemad sõid sel päeval hea meelega seajalgu, siis tänapäeva rahvas neid üldiselt lauale ei pane, hernesupp ja vastlakuklid on aga endiselt au sees.
Würtspagari juhiabi Reene Alasi käes kandikul on vastlapontšikud. Foto: Rahel Lepp
Viimased käivad ajaga kaasas, kui mitte ajast ees, ja nii on tavaliste vahukoorekuklite kõrval kümneid erinevaid vastlapäevaküpsetisi, millest mõnede kohta ei saa isegi enam kukkel öelda.
Meie linna omapäraseim pagaritöökoda sai sügisel kolmeaastaseks ja nagu ühele kolmesele kohane, soovis ka Würtspagar uusi paiku avastada ja haaret laiendada. '
Rakvere linnas asutati eelmisel aastal 141 osaühingut, mida on ühe võrra vähem kui aasta varem. Kümme alustajat võtsid end arvele füüsilisest isikust ettevõtjana (FIE).
Peaaegu igal õhtul istub Airi Hark Tallinna keskturu lähistel klapptoolil ja ootab. Mõnel päeval pikutab hoopis lamamistoolil ja kui on külmem ja tuulisem, toob Lasnamäelt kaasa magamiskoti. Tal on seljas mantel, mille all on veel ka jope: Airi tuleb siia nii -5 kui ka -15 kraadiga.
Jõulud on kolme kuu ja vastlad poole aasta pärast. See ei loe kondiitritööstuses vähimatki. Klient on kuningas ja kui maiasmokal isutab klassikalise vahukoorekukli või piparkoogi järgi, tuleb ahjud huugama panna ja küpsetised hoole ning armastusega valmis vormida.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.