• 17.02.23, 14:39

Selgus aasta parim pressifoto

Aasta parima pressifoto auhinna pälvis Äripäeva fotograaf Andras Kralla, kes tegi ka aasta parima portreefoto. Selgusid ka parim uudis-, olemus- ja spordifoto.
Keskel aasta parima pressifoto teinud Äripäeva fotograaf Andras Kralla, ümbritsetud teiste kategooriate võitjatest.
  • Keskel aasta parima pressifoto teinud Äripäeva fotograaf Andras Kralla, ümbritsetud teiste kategooriate võitjatest. Foto: Liis Treimann
Parimaks portreefotoks ja aasta pressifotoks valiti Andras Kralla töö Ukraina põgenikest koristajatest Swissotelis: Svitlana, Yuliia, Taisa.
  • Foto: Andras Kralla
Parima uudisfoto tegi Dmitri Kohtjuh Postimehest. Foto pealkirjaga "Must päev" kandis allkirja: "Öelge palun, millal see lõpeb? Millal lõpeb see, et meie lapsed peavad surema?” Küsisid hukkunud 11-aastase Anastassija vanemad. Sõja algusest saadik Vene pommi- ja raketirünnakute all on hukkunud sadu Ukraina lapsi, neist noorimad vaid mõnekuused. Detsembri lõpuks oli ametlik arv 429 last. Maetav Anastassija hukkus, kui eramaja tabas venelaste õhutõrjerakett С-300."
  • Foto: Dmitri Kotjuh / Postimees
Parima olemusfoto tegi Postimehe fotograaf Mihkel Maripuu Tallinna hipodroomi viimasest võistluspäevast.
Tallinna hipodroomi viimane võistluspäev.
  • Tallinna hipodroomi viimane võistluspäev. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Parima olemusfoto nominentide seas oli veel üks Andras Kralla töö pealkirjaga "Saabumine". Pildiallkirjas seisis: "Ukrainast sõja eest põgenenud perekond on jõudnud Tallinna. Töö sõjapõgenike vastuvõtupunktis käib ööl ja päeval täie rauaga – neid registreeritakse, toidetakse, antakse kaasa toidupakk, vajalikud hügieenitarbed ja riided."
  • Foto: Andras Kralla / Äripäev
Parima portreefoto kategooria võitis Andras Kralla töö Ukraina koristajatest, kuid kolme nominendi seas oli veel üks tema töö: foto taksojuht Martin Repinskist.
Taksojuht. Riigikogu liige Martin Repinski hakkas Boltiga sõitma lisaraha teenimiseks ning elustandardi säilitamiseks. Taksot sõidab ta ka istungite ajal ja öösiti.
  • Taksojuht. Riigikogu liige Martin Repinski hakkas Boltiga sõitma lisaraha teenimiseks ning elustandardi säilitamiseks. Taksot sõidab ta ka istungite ajal ja öösiti. Foto: Andras Kralla / Äripäev
Parima spordifoto tegi Delfi meedia fotograaf Kiur Kaasik, kui jäädvustas Kaia Kanepi sinimustvalge reketi.
Sinimustvalgega võidule. Kaia Kanepi võitis koduse WTA turniiri esimeses voorus lõunanaaber Ostapenkot reketiga, mis pika säriga pildistades kangastus Eesti lipuks.
  • Sinimustvalgega võidule. Kaia Kanepi võitis koduse WTA turniiri esimeses voorus lõunanaaber Ostapenkot reketiga, mis pika säriga pildistades kangastus Eesti lipuks. Foto: Kiur Kaasik/ Delfi Meedia
Aasta pressifoto valiti kõikide kategooriate võitjate seast.
Žürii esimees oli Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi. Eestist olid fotosid hindamas fotoajakirjanik Raul Mee ja ajakirjanik Mari Mets, välismaised žüriiliikmed olid Leedu relvajõudude fotograaf Ieva Budzeikaitė ja vabakutseline spordifotograaf Mikus Klavins Lätist.
Kokku laekus konkursile 637 fototööd. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, portree ja sport. Osalejaid oli tänavu 60. Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli „Aasta Pressifoto 2022“.
Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2022“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro suuruse preemia.

Seotud lood

Uudised
  • 22.02.22, 06:36
Pressifoto kangelane Sander Pritsik rühib tipu poole
Eelmise aasta parima sporditeemalise pressifoto kangelaseks sai Rakvere mees, orienteeruja Sander Pritsik, kes auhinna pälvinud fotol suusatab lumetul rajal.
Uudised
  • 10.01.23, 09:18
Vaata aasta õnnestunumaid pressifotosid
Eile valis žürii lõppenud aasta parima pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto nominendid.
Uudised
  • 13.01.23, 06:01
Rakvere fotograaf teeb keemiast kunsti
Aspiriin on pisike ümar kettake ja sidrunhape valge pulber. Aga kas ikka on? Rakvere fotograaf Janek Lass näitab oma piltidel nende ainete sootuks teistsugust ja märksa värvikirevamat palet.
Uudised
  • 12.07.21, 16:44
Parimate pressifotode näitus jõudis Kroonikeskusesse
Näitusel on väljas 2020. aasta fotoauhindade võidutööd ja parim valik pressifotokonkursil osalenud töödest.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele