Aasta tagasi asutatud Juraka Suitsuliha OÜ on jõudsalt edasi liikunud. Kasvanud on nii klientide, müügiartiklite kui ka edasimüüjate hulk. Plaanitud laienemine teostati aga hoopis Lätis, kuhu osa tootmisest koliti.

- Juraka toodang on menukas nii Rakveres kui Tallinnas.
- Foto: Erakogu
Ettevõtte asutaja, omanik ja lihameister Sven Arukaev on esimese aastaga rahul. “Mulle on alati meeldinud Oleg Grossi põhimõte, kuidas peab äri ajama ja kuidas kliente hoida. Pole mõtet kulutada marketingi peale tohutuid summasid, parem suunata seda raha tootmisse, et saaks hinnad madalal hoida, sest inimene tuleb lõpuks ikka sinna, kus on hinnad taskukohased ja tooted kvaliteetsed,” rääkis Arukaev, kellest ta eeskuju on võtnud – ja mitte ainult sõnadega, vaid tegudega.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Juraka Suitsuliha OÜ on olnud komeet väikeettevõtlustaevas – vaid aastase tegutsemise järel on tellimused nii suured, et ettevõtte omanik, Sven Arukaev (31) alias Jurakas ise ka imestab. Selle kõige juures ei ole ta pidanud turundusega tegelema rohkem kui andma FBs teada, et järjekordne partii on valmis.
Uue tootega tabati naelapea pihta
Vastupidiselt paljudele toidutootjatele ei saa Matsimoka kurta müügi vähenemise üle vaatamata keerulisele olukorrale majanduses ja inimeste rahakottides.
Juutuuber Tõnu Peit (64) teeb oma köögis ja koduaia grillikojas videoid, mis on leidnud tee tuhandete eestlaste südamesse. Maitsvaid ja lihtsaid toite valmistaval ja muheda olekuga Tõnul on Youtube’is kordades rohkem tellijaid kui kodumaistel tippkokkadel.
Matsimokal sujub koostöö jaekettidega hästi, aga ühe erandiga
Harjumaal 30 aastat tegutsenud väike lihatööstus A-Vorst lõpetas tootmise, sest väiketootjal oli keeruline saada oma kaupa suurtesse poodidesse müügile.
Tänapäeva töömaailmas kohtuvad kontorites sageli erinevad põlvkonnad: beebibuumerid, X-põlvkond, milleeniumilased ja Z-põlvkond. Igaühel neist on oma ootused, tööharjumused ja suhtumine töökeskkonda. Selline mitmekesisus võib tunduda keeruline, kuid pakub ka väärtuslikku võimalust õppida ja kohaneda erinevate lähenemistega.