• 19.09.24, 06:00

Lääne-Virumaal äratatakse varjusurmast turismikonverents

Oktoobri esimesel nädalal toimuval ettevõtlusnädalal äratatakse varjusurmast Lääne-Virumaa turismikonverents.
Lääne-Virumaal korraldatakse oktoobri alguses turismikonverents.
  • Lääne-Virumaal korraldatakse oktoobri alguses turismikonverents. Foto: Jelena Tsenno
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu arendusjuht Anu Oja sõnul on turismivaldkond sellel aastal saanud maakonnas palju tähelepanu ja loodud on ka turismisihtkoha arendusorganisatsioon DMO. „Turism on üks nendest valdkondadest, mis väärib sellel aastal ettevõtlusnädalal esile tõstmist,“ lausus Oja.
Lääne-Virumaa ettevõtlusnädala eesmärkidest ja fookusteemadest rääkis Oja Äripäeva raadio saates „Virupärane ettevõtlus“. Seda saadet saab kuulata siit:
Lääne-Virumaa turismikonverentsi keskmes on kolm võtmeteemat, mis aitavad piirkonna turismi arendada ja tugevdada: külalislahkus, koostöö ja ühisturundus.
Konverentsil saab kuulda ettekandeid Eesti turismi arenguplaanidest, praktilistest näpunäidetest ning koostöövõimalustest Visit Estonia väliskampaaniates osalemiseks ja inspireerivaid lugusid teiste sihtkohtade koostöökogemustest. Lisaks Puhkaeestis.ee portaali võimalused ja praktilised näpunäited portaali paremaks kasutamiseks ja selle läbi tulu suurendamiseks.
Loe lisaks
Raido Toonekurg korda tehtud Varangu mõisa viinaköögi ees.
  • 13.07.24, 06:00
Tahtmine midagi teha oli väga suur
Põnevust pakub paneeldiskussioon, kus koostöö ja ühise turundamise võimalikkuse üle arutlevad kohalike tegijate kõrval ka valdkonna eksperdid mujalt Eestist.
Inspiratsiooni ja väärtuslikke nippe külalislahkuse arendamiseks jagab valdkonna ekspert Rain Tunger.
Konverentsi lõpus tunnustatakse parimaid turismitegijaid, turismitegu ja turismitoodet.
Ettevõtlusnädalal on fookuses ajaplaneerimine ja ringmajandus
Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu arendusjuhi Anu Oja (esiplaanil) sõnul on ettevõtlusnädala eesmärk inspireerida ettevõtlikke inimesi viima oma ideid ellu.
  • Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu arendusjuhi Anu Oja (esiplaanil) sõnul on ettevõtlusnädala eesmärk inspireerida ettevõtlikke inimesi viima oma ideid ellu. Foto: VIROL
Lisaks turismikonverentsile toimub Lääne-Virumaa ettevõtlusnädalal veel mitmeid erinevaid koolitusi ja seminare.
Oja sõnul on kavas ajaplaneerimise meistriklass, mis on oluline teema igale tegusale inimesele, kes peab oma tegemised ühte päeva ära mahutama. Samuti on tähelepanu all ringmajandus, mis on muutunud iga ettevõtte juhtimisel üha olulisemaks teemaks.
Kuna ettevõtlusnädal toimub üle Eesti, siis soovitas Oja uurida ka teiste maakondade ettevõtlusnädala programme, sest toimub ka mitmeid veebiseminare ning huvipakkuval teemal toimuva koolituse tarbeks ei pea sõitma sinna maakonda kohale.
Alates 2006 aastast Eestis korraldatava ettevõtlusnädalaga soovitakse Oja sõnade kohaselt toetada ettevõtlikku mõtlemist ja julgustada ettevõtlusega alustama. „Eesmärk on inspireerida inimesi olema ettevõtlik ja viima oma ideid ellu,“ märkis ta.
Loe lisaks
Kui õnnestub teha ära kõik need ideed, millega on alustatud, siis võib Lääne-Virumaa elanike arv pöörduda kasvule, ütles Erkki Ehand.
  • 28.08.24, 06:00
Töös olevad investeeringud loovad uus ärivõimalusi
Lääne-Virumaa ettevõtlusnädala programm
1. oktoober kell 10:00-15:00 Produktiivsusklubi ajaplaneerimise meistriklass
Asukoht: Aqva konverentsikeskus
Kui töölaual on mitmeid väga tähtsaid ülesandeid ja projekte, siis kuidas päriselt oluline tehtud saada. Kuidas tagada elus mõnus tasakaal, et tööasjad saaksid hästi tehtud ning samas saaks puhkuse ajal päriselt puhata. Kuidas ära tunda segajaid, mis takistavad töötamist ning neid kõrvaldada. Seminar on osalejatele tasuta.
2. oktoober kell 11.00-12:15 #virupärane ettevõtlus: "Kus on Lääne-Virumaa ja kuhu me läheme?"
Asukoht: Hotell Wesenbergh
VIROLi ettevõtlusvaldkonna juht Erkki Ehand annab ülevaate Lääne-Virumaa ettevõtluse seisust ja tulevikutrendidest. Seminar on osalejatele tasuta
2. oktoober kell 12:00-15:00 EIS (EAS) seminar Ringmajandus - kellele, miks ja kuidas?
Asukoht: Hotell Wesenbergh
Seminari eesmärk on tõsta ettevõtete teadlikkust ja võimekust ringmajanduse valdkonnas ning suunata neid rakendama ringmajanduse põhimõtteid oma tegevuses. Osalejad on kaasatud aktiivselt arutelusse. Koolitajaks on Kelli Turmann ja oma kogemuslugu jagab Ivar Sikk Bauroci näitel. Seminar on osalejatele tasuta.
2. oktoober kell 16:00-18:00 AIRE klubi #31 Lääne-Virumaal
Asukoht on veel täpsustamisel!
2. oktoobril külastakse kohalikku tööstusettevõtet ning jagatakse kogemuslugusid lisaks kestlikkuse teemadel.
Loe lisaks
Rakveres asuv Lennuki tööstusala on üks positiivne näide ettevõtluse arendamisest Lääne-Virumaal. Nüüd plaanitakse maakonna erinevatesse piirkondadesse rajada kolm uut tööstusala, et maandada ettevõtjatele planeerimisega seotud riskid. Fotol on Lennuki tööstusala arendus neli aastat tagasi.
  • 18.06.24, 07:46
Lääne-Virumaa soovib saada Eesti kõige ärisõbralikumaks paigaks
2.oktoober kell 16:30-17:45 Noorelt ettevõtlikuks - kas võimalik vaid kuldlusikas suus sündinutele?!
Asukoht: veebiloeng (7.-9. klass ja keskkoolide õpilased)
Eesmärk tutvustada ettevõtlikku mõtteviisi, noorte võimalusi ja tekitada noortes arutelu, kus tegutsev ettevõtja vastab tekkinud küsimustele.
Seminar on osalejatele tasuta.
3. oktoober kell 14:00-17:00 Tuleviku tehnoloogiad: tark andmekasutus ja digitaalne kaksik
Asukoht: Tallinna Tehnikakõrgkooli Teenusmajanduse Instituut, Mõdriku
Digitaalne kaksik on võimalus tehnoloogia kaasabil tulevikku parimal viisil kujundada. Arukas andmekasutus aitab täiustada tootmisprotsesse, optimeerida kulusid, leida uusi kliente või planeerida paremat linnaruumi. Seminaril tuuakse osalejateni lood elust enesest – miks ja kuidas digitaalset kaksikut rakendada; millised on võimalused, lahendused ja väljakutsed. Seminar on osalejatele tasuta
3. oktoobril kell 10:00-16.30 Lääne-Virumaa turismikonverents
Asukoht: Aqva hotell
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Uudised
  • 04.09.24, 06:30
Tapale kolinud ettevõte laiendab tootmist ja otsib uut tegevjuhti
Firma omanik: mulle meeldib siin
Kaks aastat tagasi Tapale kolinud Nurme Looduskosmeetika teeb sel aastal ajaloo parima tulemuse ning aasta lõpus valmib tootmise laiendus.
Uudised
  • 11.08.24, 16:00
Käärid kinnisvaraturul. Rakveres sai suurema kodu pangalaenu vabalt
Kolisime Pärnust Rakverre, sest nii saime oma Pärnu korteri asemele osta maja ning ei pidanud võtma uue kodu soetamiseks pangast laenu, rääkis suve alguses perega Rakverre kolinud Liisa Lotta Mumm.
Uudised
  • 31.07.24, 15:00
Puidukoda otsib Näpile uusi ettevõtjaid
Näpi saeveski kinnistu ostnud Puidukoda otsib endale naabreid, sest ettevõte ise soetatud kinnistut ja sealseid hooneid täies mahus tootmiseks ei vaja.
Saated
  • 29.05.24, 14:22
Lääne-Virumaal lükatakse arengule kiirem käik kolme uue tööstusalaga
Kuula esimest saadet “Virupärane ettevõtlus”
Uute investeeringute meelitamiseks rajavad Lääne-Virumaa omavalitsused maakonda kolm uut tööstusala, rääkisid saates "Virupärane ettevõtlus" Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Rivo Noorkõiv ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele