• 11.08.24, 16:00

Käärid kinnisvaraturul. Rakveres sai suurema kodu pangalaenu vabalt

Kolisime Pärnust Rakverre, sest nii saime oma Pärnu korteri asemele osta maja ning ei pidanud võtma uue kodu soetamiseks pangast laenu, rääkis suve alguses perega Rakverre kolinud Liisa Lotta Mumm.
Hiljuti Rakverre elama kolinud Liisa Lotta Mumm koos lastega.
  • Hiljuti Rakverre elama kolinud Liisa Lotta Mumm koos lastega. Foto: Erakogu
„Meil oli Pärnus rannarajoonis 46 ruutmeetrine korter. Kuna meil on kolm väikest last ja ettevõtjana töötan kodukontoris, siis paratamatult jäi korter meile väikeseks,“ selgitas Mumm kolimisplaani põhjuseid.
Pere esialgne mõte oli kolida Tartusse, kuid sealsed kinnisvarahinnad ja ka tõik, et Liisa Lotta abikaasa on pärit Neeruti järvede juurest, pani uut kodu otsiva pere pöörama pilgu Lääne-Virumaa poole.
„Sama raha eest, mille eest me Pärnus oma väikese korteri maha müüsime, saime Rakverre 120 ruutmeetrise maja koos hooviga ja elukvaliteedi märgatava tõusu,“ lausus Mumm.
„Minu kogemus oli selline, et kui vaadata erinevaid kinnisvaraportaale, siis väga suurt valikut Rakveres ei ole. Kui aga tegime Facebooki gruppidesse postituse, siis saime kohe ligi 30 kinnisvara müügipakkumist, mida portaalides üldse ei olnud ja mida ka omanikud ei plaaninud portaali üles panna,“ rääkis Mumm.
„Soovitan kodu ostes kaaluda ka alternatiivseid võimalusi ja mitte loota ainult kinnisvaraportaalidele,“ lisas ta.
Värske rakverelase esmamuljed uuest elukohast on positiivsed. „Mänguväljakuid on palju. Lasteaiakohaga oli pisut keerulisem, aga tegelikult leiti värskele kolme aastasele kiiresti koht. Siinne kogukond on lastega peredele väga mõnus,“ kiitis Mumm.
Tema sõnul on Pärnu hooajaline linn, kus suvel on väga palju rahvast ja toimub palju üritusi. Rakvere tundub oluliselt rahulikum, kuigi ka siin toimub erinevaid üritusi. Suur pluss on rongiühendus Tallinna ja Tartuga.
Mulle meeldib Rakvere puhul näiteks see, et siin on mänguväljakutel aiad ümber. Lapsed ei saa autoteele joosta. Kolme väikese lapsega mänguväljakul käies on see väga suur pluss, rääkis Mumm. „Rakvere väiksus on ka väga-väga positiivne. Kõik poed, koolid, lasteaiad, pargid on lühikese jalutuskäigu kaugusel. Ei pea olema lapsele autojuht,“ lisas ta.
Võrreldes Pärnuga on Rakvere inimesed Mummi kogemuse kohaselt avatumad. „Mulle tundub, et Rakveres on sõbralikud inimesed. Kui ise anda võimalus nendele inimestele ja tõesti olla avatud, siis väga kiiresti lastakse endale lähedale. Räägitakse, mis on nende mured ja rõõmud,“ ütles Mumm saates „Virupärane ettevõtlus“.
Väikeettevõtjana tegutsenud Mumm sai tänu sotsiaalmeediale ka kohe erinevaid töö- ja koostööpakkumisi. Kui ise oled aktiivne, siis on uues elukohas lihtne leida endale nii tööd kui ka uusi tuttavaid, märkis ta.
Vestlust Liisa Lotta Mummiga saab kuulata saatest “Virupärane ettevõtlus”:
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Saated
  • 27.06.24, 06:00
Vanadele hoonetele puhuti sisse uus elu
“Isu midagi teha oli väga-väga suur”
Kaks perefirmat valisid enda äritegemise paigaks Lääne-Virumaa ning andsid kahele vanale hoonele uue elu.
Saated
  • 29.05.24, 14:22
Lääne-Virumaal lükatakse arengule kiirem käik kolme uue tööstusalaga
Kuula esimest saadet “Virupärane ettevõtlus”
Uute investeeringute meelitamiseks rajavad Lääne-Virumaa omavalitsused maakonda kolm uut tööstusala, rääkisid saates "Virupärane ettevõtlus" Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Rivo Noorkõiv ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Uudised
  • 13.07.24, 06:00
Tahtmine midagi teha oli väga suur
Isu midagi teha oli väga-väga suur, kuid järgmist taolist projekti enam ette ei võta, ütlesid Varangu mõisa kunagise viinaköögi renoveerinud Maarja ja Raido Toonekurg.
Uudised
  • 31.07.24, 15:00
Puidukoda otsib Näpile uusi ettevõtjaid
Näpi saeveski kinnistu ostnud Puidukoda otsib endale naabreid, sest ettevõte ise soetatud kinnistut ja sealseid hooneid täies mahus tootmiseks ei vaja.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele