• 08.06.24, 10:00

TalTechi IT-professor Tanel Tammet AI tulekust: ees ootavad tohutu suured muutused

Maailm on väga suure tehnoloogilise muutuse alguses, mida pole võimalik isegi ette kujutada, kommenteeris TalTechi tarkvarateaduse instituudi professor Tanel Tammet tehisaru tulekut.
Kes võidab tehisintellektist, küsiti TalTechi innovatsioonifestivali diskussioonis.
  • Kes võidab tehisintellektist, küsiti TalTechi innovatsioonifestivali diskussioonis. Foto: TalTech
“See arvutivärk on täiesti tühine selle kõrval, mis hakkab juhtuma. Aga ma ei oska ennustada, millal. Ja ei oska ka ennustada, kas see kultuur, mis praegu on, üldse säilib,” sõnas ta.
Lisaks võib kõnealune muutus võtta tohutult palju aega, kui mõelda üksikisiku elueale. “Usun, et mingis mõttes ei jää ükski tänane töö alles. Ma ei tea, millal, aga need asjad juhtuvad,” lisas Tammet.
Küsimusele, kas AI puhul räägitakse peamiselt ChatGPTst, vastas Tanel Tammet, et kindlasti palju laiemast asjast kui mingi tekstiaken. Samas on see pilt üsna hägune, et kust lõpeb tarkvara ja algab AI, vahendab teemaveebi ITuudised.
Inimestel ei tasu AId karta, esialgu
Tehisarule keskendunud TalTechi innovatsioonifestivali vestlusringis osalejad tõdesid, et esialgu ei tasu inimestel AId karta, vaid Eesti võiks e-riigina teha siin tõsise arenguhüppe ja võtta initsiatiivi seal, kus suuremad riigid hätta jäävad.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele