• 25.08.24, 09:00

13-aastane Saara Tabo on kardispordi tulevikulootus

Kadrina neiu Saara on vaid aasta peale spordialaga alustamist jõudnud oma vanuseklassis Eesti kolmandaks. Ootamatult edukas algus nõuab nüüd peamurdmist, kuidas edasi liikuda.
Saara koos oma väsimatu toe, isa Jürgeniga.
  • Saara koos oma väsimatu toe, isa Jürgeniga. Foto: Erakogu
Õbluke ja tagasihoidlik Saara on õnnega koos, et tema vanemad on saanud oma vanimale tütrele võimaldada kardisõiduga tegelemist, sest pole saladus, et motosport on üks kallemaid hobisid üldse, ja seda kogu maailmas. Rahast veelgi tähtsam on aga isa-ema kirg ja tugi, sest tütre heaks ei ole neil olnud kahju ühestki laupäeva varahommikust, mil voodis põõnamise asemel tuli juba kell 5 autonina Tartu poole pöörata, et Lange motokeskuses trenni teha. Allpool kõigest lähemalt.
Tegelikult läks Saara kardispordiga esimesele katsele juba kaheksa-aastaselt, kui käis pool aastat sõitmas Laagri kardirajal. Kuni tegi avarii, mis tüdruku nii ära ehmatas, et rooli istumise isu kadus mitmeks aastaks. Möödunud kevadel hakkasid ema-isa utsitama, et tütar mõne spordialaga tegelema hakkaks ja siis tuli ettepanek uuesti rooli istuda juba Saaralt endalt. Seekord mindi Tartu külje alla Langele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele